onsdag 4 januari 2012

Rick Perry fortsätter till New Hampshire och South Carolina

Rick Perry kom femma (efter Newt Gingrich) i gårdagens Iowa-val. Frågan var om han likt Bachmann nu skulle kasta in handduken. I hans tacktal lät det nästan som så när han förklarade att han tänkte åka hem till Texas och tänka på saken, nu har han dock beslutat sig för att fortsätta såväl till New Hampshire som till South Carolina (där han hoppas kunna vända utvecklingen). Här förklarar han saken inför en grupp reportrar:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Detta är en fördel för Romney eftersom Perrys närvaro i South Carolina kommer att splittra de socialkonservativa och de evangelikala på tre: mellan honom själv, Santorum och Newt Gingrich - vilket i sin tur gör möjligheterna större för Romney. South Carolina är ett måste för någon av de tre inte-Romney-kandidaterna att vinna om de ska ha någon chans alls att stoppa Romneys nominering. Med tre i leken blir det dock avsevärt svårare.

Se även tidigare inlägg:

Iowa-kandidaternas seger- och tacktal 20120104

2 kommentarer:

Gustav Lundblad sa...

Ja, Romney får sin Fred Thompson, som ju med sin kvardröjande kandidatur gav segern till McCain i SC 2008.

Ronie Berggren sa...

Ja, den möjligheten finns helt klart. Jag undrar faktiskt vad som får Perry att gå vidare till SC - han kommer inte att vinna nomineringen, men helt klart dra till sig i alla fall ett antal procent väljare vilket gör Romneys chanser större.

En spekulation jag hittade i en artikel är att det var frugan som ville att han inte skulle ge upp. Han framstår något toffelaktig och det är ingen hemligen att det var frugan som fick honom att ställa upp från första början ;)