onsdag 1 februari 2012

Mitt Romney gör skadligt fattigdomsuttalande

Mitt Romney uttalade sig idag på CNN om hur hans kampanj främst fokuserar på medelklassen. Programvärden lade dock vikten vid att Romney i ena andetaget sa att han inte var bekymrad över de fattiga - vilket tvingade Romney att förklara att han givetvis brydde sig om dessa också. Här är hela uttalandet:



Programvärden gjorde vad en sådan inte bör göra, nämligen klippa av en mening i dess sammanhang vilket på så vis fick Romneys uttalande att låta mycket mer kategoriskt och specifikt än det egentligen var. Och givetvis kommer uttalandet att klippas av även av Romneys meningsmotståndare (och mycket möjligt också med CNN:s programvärds "förtydligande" fråga därtill) för att lyfta fram att Romney inte bryr sig om fattiga.

Romney borde kanske ha uttryckt sig annorlunda från första början, men jag anser att det var CNN-utfrågaren som verkligen blåste upp uttalandet och försökte lägga en slags misstänkliggörande innebörd däri. Stor skada skulle således kunna åsamkas Romney pg a en situation han i första hand inte själv rådde för.

Se även tidigare inlägg:

Romney om sin seger i Florida 20120201

Inga kommentarer: