tisdag 26 februari 2013

Bob Woodward skyller sequester-situationen på Obama

Bob Woodward den legendariske journalisten som skrivit en mängd böcker där han kritiserar de flesta presidenter han skriver om (men som Obama-teamet måste sägas uppskattade, innan han började kritisera dem) har skrivit en ny bok, och är väldigt tydlig med vems fel den rådande sequester-situation med automatiska nedskärningar är - det är Obamas fel. I motsats till vad Vita Huset vill hävda, så var det Obamas ekonomiska team, inte republikanerna, som kom med förslaget om de automatiska nedskärningarna. Här har Fox News ett inslag om saken:Själv har jag faktiskt inte satt mig in i alla detaljer kring detta, men jag är relativt övertygad om att Woodward har rätt.

Se även tidigare inlägg:

Sequester-politiken fortsätter 20130226

----------------

Om Bob Woodwards Obama-kritik:

Romney-ad utgår från Bob Woodwards Obama-bok 20120924

Bob Woodward sågar Obama - en gång till 20120915

Bob Woodward intervjuas om sin nya bok 20100929

Bob Woodward skriver Obama-kritisk bok 20100923

2 kommentarer:

Tomas sa...

Att hävda att det var Obamas förslag är väl inte samma sak som att säga att hela sequester-situationen är Obamas fel? Om jag inte är helt fel ute var väl sequestern en överenskommelse mellan demokrater och republikaner?

Sen är det lite komiskt att se Ben "friends of Hamas" Shapiro prata om ärlighet... ;)

Ronie Berggren sa...

Ja, det är en överenskommelse, men just nu diskuteras mest vem som initierade detta. Och det verkar vara Obama, vilket han inte vill erkänna.