söndag 3 februari 2013

USA:s främste krypskytt ihjälskjuten

38-årige, Chris Kyle, USA:s förmodligen mest effektiva krypskytt - en fd Navy Seal som tjänstgjorde fyra turer i Irak, och där bland annat de irakiska upprorsmakarna kallades för "the devil of Ramadi" - som skrivit boken "American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History" sköts igår ihjäl av en attentatsman på en skjutbana i Texas. Och polisen arresterade senare en 25-årig gärningsman.

Chris Kyle, som hade hustru och två barn, arbetade för att hjälpa amerikanska soldater med posttraumatisk stress och tog med soldater till skjutbanan som var som hans andra hem, han var också en stark motståndare till president Obamas förslag på skärpta vapenlagar. Här rapporterar NBC om dådet:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär är en intervju med Chris Kyle av Conan O Brien i somras:Och här en intervju av Bill O Reilly:Det bör inte sägas alltför mycket om politik i detta sammanhang. Men personer som Chris Kyle blev inte de experter de kom att vara genom lerduveskjutning med hagelbössor, av det slag president Obama tycks anse att det andra konstitutionstillägget handlar om.

Källor: SVD, NBC News

Se även tidigare inlägg:

Jo, Obama har skjutit på lerduvor 20130202

Inga kommentarer: