torsdag 28 februari 2013

Ex-fånge kan bli GOP-kandidat i kampen om Illinois 2:a kongressdistrikt

Illinios har de senaste åren visat sig vara en korrupt politiskt näste. Det gäller också dess andra kongressdistrikt där långtida kongressman Jesse Jackson Jr, snart kommer att avtjäna ett antal år i fängelse för korruption. Kampen om vem som ska överta hans plats har börjat, och i tisdags vann Robin Kelly demokraternas primärval.

Republikanerna väljer sin kandidat i mars, men redan nu har Paul McKinley en tydlig ledning. McKinley deltar ofta i diverse protester i Chicago, och förklarar sin ledning med orden:

"I was the only one in this party making the effort to rattle the saber against the machine,"


Paul McKinley är dock inte vem som helst, utan har suttit 20 år i fängelse för saker som väpnat rån, inbrott etc. Han utmanas av mulitmedia-företagaren Eric Wallace, som sagt att han inte gett upp, och att det är en skam att en långtida ex-fånge leder republikanernas primärval.

McKinely har dock inte försökt dölja sitt förflutna, utan istället anspelat på de många demokratiska politiker som åkt in i finkan, och sagt:

"I'm the ex-offender trying to save the next offender, and I believe Robin Kelly, she will become the next offender, too. All of these next offenders in this district have been Democrats."


Källa: Chicago Tribune

Se även tidigare inlägg:

Michael Bloombergs kandidat vinner primärval i Illinois 2:a kongressdistrikt 20130227

Inga kommentarer: