söndag 22 december 2013

On Trial 1986: Lee Harvey Oswald

Om några dagar kommer en podcast om John F. Kennedy. Jag har de senaste veckorna hållit på att läsa Vincent Bugliosis mästerverk "Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy" - den bok som överglänser alla andra försök (hur bra sådana som än må ha gjorts) när det gäller att motbevisa de många konspirationsteorier som surrar kring mordet på John F. Kennedy.

Bugliosis intresse för mordet kom igång på allvar 1986 när han deltog i en anordnad riktig rättegång mot Lee Harvey Oswald sponsrad av brittiska London Weekend Television. Bugliosi var åklagare och Gerry Spence agerade som den avlidne Oswalds advokat inför en jury på 12 (14) personer. Vittnen av allra högsta rang hade kallats in; däribland Lee och Marina Oswalds vän Ruth Paine (i vilkens garage Oswald gömt det vapen han senare sköt Kennedy med).

Idag såg jag rättegången där Bugliosi - i egenskap av representant för USA:s regering - argumenterar för varför Lee Harvey Oswald var den ensamma gärningsmannen som sköt Kennedy och varför det heller inte fanns någon konspiration i bakgrunden. För dem som vill gräva djup i fallet rekommenderas Bugliosis 1600 sidors bok. För dem som bara vill ha inblick i argumenten så rekommenderas denna 5-timmars sammandragning av den 21 timmar långa rättegången.

Här är del 1/23:Övriga delar kan hittas här (Obs: alla klipp fungerar inte perfekt).

Se även tidigare inlägg:

Robert Kennedys tal i Sydafrika 1966 20131207

Inga kommentarer: