torsdag 19 december 2013

Senaten godkänner Ryan-Murray-budgeten

Senaten godkände idag republikanen Paul Ryan och demokraten Pat Murrays budgetöverenskommelse; the Bipartisan Budget Act of 2013 - med 64 mot 36 röster, och budgeten går nu vidare till president Obama för underskrift.

Båda sidor har saker att vara missnöjda med gällande denna budget, men att partierna till slut lyckats samarbeta måste oavsett allt annat betraktas som en framgång - och en mycket välkommen sådan.

Här tackar den demokratiska senatorn Pat Murray sin kollega från det andra partiet - Paul Ryan för det arbete som gjordes:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOBS: Svensk media är lika obehagligt (o)trevliga som vanligt. Här är DN:s lilla text om budgeten:

Senaten i den amerikanska kongressen röstade på onsdagen ja till en tvåårig budget. Uppgörelsen, som minskar risken att statsapparaten stängs ner i januari, går nu vidare till presidenten för underskrift.

Budgeten löper till hösten 2015, innehåller inga skattehöjningar och minskar de tvångsnedskärningar som trädde i kraft i höstas med 63 miljarder dollar.

Konservativa republikaner är emot den.


Att te-party-rörelsen är emot uppgörelsen är förvisso sant. Men te-party-rörelsen representerar inte alla konservativa republikaner - och artikeln nämner inte ett ord om att detta faktiskt var en bipartisansk budgetuppgörelse. Kan man ingenting kan man faktiskt lätt förledas av texten till att tro att demokraterna äntligen lyckades med något trots republikanernas idiotmotstånd.

Källor: NBC, DN

Se även tidigare inlägg:

Senaten förväntas idag godkänna budgetkompromissen 20131218

Inga kommentarer: