måndag 30 april 2012
Obama vs Reagan - socialism vs kapitalism
Se även tidigare inlägg:
"I Want Your Money" snart ute 20100825
Obamas nya kampanjfilm
Det behöver förstås inte påpekas att det här är en ren propagandavideo, och att sådant bara går hem om allmänheten tror på berättelsen som framförs. I en demokrati som USA måste propaganda för att fungera, ha viss förankring i verkligheten. Min syn på saken är att Obama-teamet verkligen testar gränserna.
Se även tidigare inlägg:
The Road We´ve Traveled - Obamas kampanjdokumentär 20120318
Kinesisk dissident under amerikanskt beskydd
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Och här ett annat inslag:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Källor: Bloomberg, CNN
Se även tidigare inlägg:
Varför Kina aldrig kommer bli en supermakt 20120301
-------------------------
Viktig berättelse om nordkoreansk flykting 20120329
Agenda om vänsterdominans bland svenska journalister
Det är mycket möjligt att svensk media var ännu mer åt vänster i generationer något äldre än min egen. Sverige har de senaste årtiondena givetvis gått åt höger och den revolutionära Marx-Lenin-Mao-hypande 60-talsvänstern finns förstås inte längre kvar som någon väsentlig samhällsfaktor alls.
Med det sagt är det dock fortfarande helt uppenbart att svenska journalister hyser vänstersympatier - vilket Kent Asps undersökning och Agendas inslag nu också tycks bekräfta. Något denna blogg uppmärksammar regelbundet ifråga om den svenska USA-rapporteringen där svenska journalister i princip utgör megafoner för liberaldemokratisk anti-republikansk propaganda spetsat med lite svensk vänstersocialistisk religions- och kapitalistkritik (något USA:s liberaldemokrater inte har lika mycket av).
Att så är fallet är givetvis ett oerhört problem. Detta av två anledningar: dels skapar den vänstervridna svenska journalistkåren med sin nyhetsrapportering för sina mediakonsumenter en förståelse av omvärlden som helt enkelt inte är korrekt - eller åtminstone mycket obalanserad. Och dels undergräver de genom sin vänstervridning förtroendet för svensk journalistik bland dem som verkligen är intresserade av nyheter.
Idag behöver vi nämligen inte svenska mellanhänder (vare sig de är vänsterutbildade eller ej) för att hänga med i internationell politik. Alla med ett personligt intresse kan i princip gratis och helt på egen hand hänga med i detalj i nästan allt som överhuvudtaget händer. Detta gäller kanske i synnerhet amerikansk politik som bedrivs på ett otroligt öppet sätt för såväl amerikaner som världen att beskåda och sätta sig in i, i princip så djupt man själv önskar eller anser sig ha tid till. Har man ett sådant specifikt intresse blir svenska journalister ganska ointressanta - i synnerhet när de så sällan tillför något nytt eller eget som man själv inte redan känner till, och när deras bristande balans dessutom ter sig så uppenbar.
Jag är 32 år gammal. Min pappa har ganska nyss blivit pensionär. Han formar generellt sin uppfattning av omvärlden genom att läsa lokaltidningen på morgonen, lyssna på P1 när han kör bilen och se på nyheterna vid kvällskaffet. Bortsett från P1 så gjorde min morfar ungefär likadant.
Jag vet förstås ingen i min egen generation - oavsett om dessa är vänster eller höger - som på allvar gör så. Det är dock mycket möjligt att generationerna något äldre än min egen faktiskt skapade sin bild av omvärlden på just det sättet. Med tanke på att Internet inte var någon faktor i dessas uppväxt så ter det sig förmodligen ganska troligt. Man behöver dock i princip göra så och sedan stänga av alla andra nyhetsflöden för att kunna ta svensk utrikesjournalistik på något större allvar. Vilket i mitt fall i synnerhet gäller rapporteringen om just amerikansk politik. Problemet (som den svenska journalistkåren verkligen borde uppfatta som ett problem) är dock att ingen i min generation gör på det sättet. Och görs inte det så urholkas förtroendet för den svenska journalistiken väldigt snabbt eftersom det då ter sig så uppenbart att dessa saknar förmågan att rapportera balanserat oavsett om det rör sig om Aktuellt, Rapport, TV 4:s nyheter, Sveriges Radios nyhetsprogram och samhällsreportage.
Se även tidigare inlägg:
Doug McIntyre skapar nationella rubriker 20120406
USA-bloggar - ett bra komplement till svensk USA-rapportering 20111218
Vinklad USA-rapportering och svensk Public Service 20110401
Recension: Decision Points - av George W. Bush 20110328
John Boehner om sitt liv
Se även tidigare inlägg:
John Boehner om ekonomin, 2012-racet och ObamaCare 20120328
FtN: Haley Barbour, Jerry Brown och Antonio Villaraigosa om valet 2012
Jose Rodriguez om CIA:s tuffa förhör av Al Qaida-terrorister
Del 1:
söndag 29 april 2012
Bush och årets veterancykelturné
Här har Bush-Centret också en sammanfattning över första dagen på årets tur:
Här talar Zach Collett - en av de skadade soldater som var med under dagen, om sina krigserfarenheter såväl som cykelupplevelsen:
President Bushs engagemang för militären är mycket hedervärt. Här är en Newsmill-artikel jag skrev om saken för ett år sedan.
Se även tidigare inlägg:
Dalai Lamas föredömen: Mandela och George W. Bush 20120425
---------------------------
Bushs veteran-cykeltur - Memorial Day-inslag av Fox News 20110531
George W. Bush om W 100K och andra nyheter 20110427
Bush cyklar med krigsveteraner 20110427
FNS: Kriget mot terrorismen
Se även tidigare inlägg:
MtP: Ed Gillespie, Robert Gibbs 20120429
MtP: Ed Gillespie, Robert Gibbs
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Se även tidigare inlägg:
Obama på Vita Husets korrespondentmiddag 20120429
Obama på Vita Husets korrespondentmiddag
Se även tidigare inlägg:
Obama skämtar om Trump på korrespondentmiddagen 20110501
Bill Maher: Romney gav allmosor till sin mormonkult
I det republikanska primärvalet höjdes röster mot Mitt Romney - och pastor Robert Jeffress kallade också mormonismen för en kult men betonade att det var en "teologisk kult". Problemen Jeffress och evangelikala hade (och har) med Romney är att han inte är kristen - att mormonismens teologi om såväl Jesus som Gud inte överensstämmer med historisk kristendom, på samma sätt som New-Age-Jesus-Kristologi inte heller gör det. Bill Maher visar dock här att sådana distinktioner inte behövs: mormonismen är en kult helt enkelt.
Obama-teamet har sagt att de kommer att undvika att kritisera Romneys mormonism. Det återstår verkligen att se om så kommer att bli fallet. Vänster-opinionsbildarna verkar dock inte hysa några sådana betänkligheter. När Robert Jeffress uttalade sig kritiskt om Romneys tro blev han utfryst av det republikanska etablissemanget som helt enkelt inte accepterade ett sådant agerande. Det återstår att se om demokraterna kommer att göra samma sak med Bill Maher.
Se även tidigare inlägg:
Anti-mormonismen större bland demokraterna 20120424
Obama kritiseras för ökade drönarattacker
Obama godkände i onsdags också ökad användning av drönare i Jemen - där CIA ges rätt att slå ut misstänkta terrorister som fyller en terroristprofil, även om man inte ens känner till individernas identitet.
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Obama-administrationen menar dock att drönarna är effektiva och att de handikappat Al Qaida på ett sätt som gör att Al Qaida idag inte kan utföra några storskaliga attacker mot USA. Något MSNBC här rapporterar om:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Se även tidigare inlägg:
Eric Holders försvar av dödandet av al-Awlaki 20120312
Utgör beteendevetenskaplig ekonomi ett hot mot konservatismen?
Vägarna till 270 elektorsröster
Se även tidigare inlägg:
Distriktgräns-omdragningsprocessen och Kongressvalen 20120425
lördag 28 april 2012
Obama - videovecka 170
Se även tidigare inlägg:
Obama - videovecka 169 20120421
Newt Gingrich på Zoo igen
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Själv anser jag att Gingrich på allvar borde skriva ett konservativt miljö- och konservationistmanifest - som utifrån konservatismens frihets- och nationalprinciper förklarar hur vi på bästa sätt bör värna vårt djur- och naturliv såväl som vår övergripande miljö utan att fördenskull förfalla till historielösa vänsterutopier - som kortsiktigt låter bra men långsiktigt resulterar i precis motsatsen.
Se även tidigare inlägg:
Gingrich biten av pingvin 20120418
fredag 27 april 2012
Obamas sändebud tar ton mot Ilmar Reepalu
Även Obama-administrationen har uppmärksammat problemen för judarna i Malmö och i dagarna har Obamas sändebud Hannah Rosenthal besökt såväl Malmö som svenska regeringsföreträdare, islamiska centret, judiska församlingen - samt tagit ton mot Malmös socialdemokratiske kommunalråd Ilmar Reepalu - som vid mängder av tillfällen visat att han inte tar problemen med antisemitismen på särskilt stort allvar.
DN skriver här om besöket och citerar integrationsminister Erik Ullenhag (FP) som träffade Rosenthal:
”Hannah Rosenthal och jag talade också om situation i Malmö i dag och kommunalrådet Ilmar Reepalus återkommande okunniga och fördomsfulla uttalanden som försvårar arbetet mot antisemitism. Dessa skadar inte bara bilden av Malmö utan hela landets trovärdighet i dessa frågor.”
Ilmar Reepalu är en politiker vars bristande kompetens och totala oförståelse för de verkliga problem som faktiskt existerar i Malmö varit uppenbar i flera år. Trots det måste det sägas vara anmärkningsvärt att USA skickar en egen representant för att lägga sig i ett helt annat lands problem i dessa avseenden. Uppenbarligen välkomnades Rosenthal med öppna armar - och ett varmt välkomnande i egenskap av internationell gäst förtjänade hon dock. Men problemen i Malmö är inte ett amerikanskt- eller ett EU- eller FN-problem utan ett svenskt problem. Ett problem som också bör hanteras av svenska politiker och myndigheter.
Sverige har stora problem med antisemitism och hedersvåld. Och helt uppenbart finns också radikala islamistiska krafter inom delar av vår muslimska befolkning - vilket vid olika tillfällen tagit sig helt absurda gestaltningar på sätt som helt enkelt inte brukar förknippas med Sverige. Två exempel förtjänar i sammanhanget att repriseras. Många av er är säkert redan bekanta med dessa, men ni som inte är det ta tid att titta. Här är protesterna mot Lars Vilks besök på Uppsala Universitet 2010:
Och här är mordhotet Vilks fick motta på flytande svenska från en svensk Al Shabab-anhängare i Somalia:
De islamistiska problemen kulminerade förstås i självmordsattentatet julen 2010. Dessa problem - i kombination med hedersmord, antisemitism och islamiska hatpredikningar - kan de svenska partierna inte längre blunda inför. Och istället för att i rädsla bli förknippade med Sverigedemokraterna eller framstå som intoleranta, så bör våra svenska partier ha mod att faktiskt på allvar börja ta itu med dessa frågor och sluta lyssna på vår vänsterakademiska elit (som jag är tämligen säker på att Ilmar Reepalu är en stor fan av) som alltid menar att militant islamism är det minsta problemet. Om detta inte görs lär annars Hannah Rosenthal få anledning till många fler återbesök - vilket, när syftet tycks vara att (visserligen kanske behövligt) läxa upp Sverige, likväl inte är det mest önskvärda.
UPPDATERING:
Här har DN också en artikel från 2011 om Malmös judiske rabbin Shneur Kesselman och de otaliga saker denne utsatts för. Brott som även andra judar som visar sin tro öppet i Malmö riskerar att utsättas för. Och hatet kommer helt uppenbart inte från "smygrasistiska" svenska pensionärer eller från rakade skinnskallar (vilka onekligen utgjorde ett problem under 1990-talet) - utan från unga muslimer.
Se även tidigare inlägg:
Jesse Jackson reagerar på svensk slav-student-ploj 20110504
Joe Biden kritiserar Romneys utrikespolitik
Romneys starkaste kort är enligt min uppfattning hans utrikespolitik. I valpolitiskt avseende finns dock risken att han i för hög utsträckning förknippas med Bush. Vad han måste göra är därför att påpeka var Obama gick fel när han hanterade de situationer han ärvde och därefter mer konkret förklara hur han ämnar reparera Obamas misstag. Om Biden är hans främsta kritiker kommer den uppgiften att bli enkel. Anser ens de som gillar Obama att Biden är en kompetent vice?
Se även tidigare inlägg:
Romneys syn på Arizonas immigrationslag 20120426
Fd TSA-chef föreslår nya regler
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Säkerhetsreglerna vid flygningar började efter 9/11-attacken, men de obligatoriska helkroppsscanningar/intima visiteringarna började från efter kalsongbombarens misslyckade försök 2009 när denne försökte spränga ett flyg på väg til Detroit med en bomb han gömt i sina kalsonger. Obama-administrationen har dock -trots allmänhetens missnöje- undsluppit den värsta kritiken för de nya säkerhetsåtgärder som blev resultatet av det attentatsförsöket. Vilket i sig är ganska anmärkningsvärt. Homeland Securitys flygpassagerarfrågor om huruvida man var "nazist" eller ej, som implementerades under Bush är trots allt ingenting i jämförelse.
Se även tidigare inlägg:
TSA gör reglerna enklare för barn och äldre 20120315
"Pray for Bo"
Hot Air skriver även här om hur Mitt Romney en gång faktiskt också räddat en hund (med familj) från att drunkna.
Se även tidigare inlägg:
Jon Stewart om "hundkriget" 20120425
Joel Osteen: Obama och Romney är tillräckligt kristna
Osteen förklarar också att även Obama är kristen, och att han inte skulle ha något emot en icke-kristen president - även om han inte ser ett sådant scenario som särskilt troligt:
Se även tidigare inlägg:
Anti-mormonismen större bland demokraterna 20120424
Katolsk kritik mot Paul Ryans budget
Själv anser jag att Paul Ryans budget är ett utmärkt förslag. Här skriver George W. Bushs fd talskrivare Michael Gerson om hur Ryan med sin budget står för en segrande reformatorisk konservatism, som tar ekonomiskt ansvar utan att förfalla till libertarianska nattväktarideal och även tar socialt ansvar utan att fördenskull förfalla till Obamas icke-fungerande välfärdsstat.
Här är hela Paul Ryans tal på USA:s äldsta katolska universitet där han talar om sin budget och hur han utifrån sin tro och den katolska läran gjort sitt bästa för att få budgeten att överensstämma med denna:
Se även tidigare inlägg:
Santorum, Ryan och Cucinnelli på katolsk TV 20120406
torsdag 26 april 2012
Romneys syn på Arizonas immigrationslag
Immigrationsfrågan tror jag mycket väl kan komma att bli Romneys akilleshäl i det allmänna valet, snarare än Obama/RomneyCare. Mitt Romney har många styrkor som Newt Gingrich och Rick Perry inte har - men hans syn på immigrationsfrågan är inte en av dem.
Se även tidigare inlägg:
Latinos for Obama 20120418
Rick Perry endorsar Romney
“Mitt Romney has earned the Republican Presidential nomination through hard-work, a strong organization, and disciplined message of restoring America after nearly four years of failed job-killing policies from President Obama and his administration,” said Perry in a statement.Perry endorsade efter sitt utträde Newt Gingrich. Nu tyder mycket dock på att även Gingrich kommer att hoppa av inom kort och även han endorsa Romney.
“So today I join the many conservative Republicans across the nation in endorsing Mitt Romney for President and pledge to him, my constituents and the Republican Party,” Perry’s statement said.
“I will continue to work hard to help defeat President Obama. American jobs, economic stability and national security depend on electing a new president. Mitt’s vision and record of private sector success will put America back on the path of job creation, economic opportunity and limited government,”
Källa: ABC News
Se även tidigare inlägg:
Rudy Giuliani endorsar till slut Mitt Romney 20120423
Jan Brewer om Arizonas dag inför Högsta Domstolen
Se även tidigare inlägg:
HD behandlar Arizonas immigrationslagar 20120423
Tjej sölar yoghurt på Obama
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Här intervjuas den unga kvinnan ifråga också på MSNBC om incidenten, som bl a berättar att det inte var yoghurt och att det inte heller var hennes fel utan en framfusig fotografs:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Det mest intressanta är förstås inte att om det var yoghurt eller ej, eller ens om felet var studentens eller inte, utan att Obama hanterade det hela så bra. Vilket återigen påminner om skillnaden mellan en demokrati med verkligt folkvalda ledare och länder där ledarna väljs utan koppling till vanligt folk.
RNC-ad: Tale of Two Leaders
Se även tidigare inlägg:
Romney cementerar nomineringen 20120425
onsdag 25 april 2012
Distriktgräns-omdragningsprocessen och Kongressvalen
Se även tidigare inlägg:
Distriktgräns-omdragningarna utgör allvarligt bakslag för demokraterna 20120420
Dalai Lamas föredömen: Mandela och George W. Bush
“Which people that you’ve ever met have really impressed you?”
Dalai Lama nämnde två personer: Nelson Mandela och George W. Bush.
“I think Nelson Mandela. Of course as individual, individual person, I love President Bush."
Dalai Lama och president Bush har alltid gått väldigt bra ihop och hans uttalande kommer inte som någon överraskning för dem som följt deras relation. Uttalandet visar dock att det börjat ske en viss förändring: när Bush börjar betraktas för den person han faktiskt är, och när hans politik börjar få ett visserligen litet, men likväl visst historiskt perspektiv. Många människor ser upp till Dalai Lama och att denne i sin tur ser upp till president Bush talar väldigt högt.
Det säger också väldigt mycket om den oerhörda perceptionslucka som finns här i Sverige ifråga om George W. Bush och dennes presidentskap - där svensk media i princip omöjliggjort för så gott som samtliga svenska medborgare att komma ens i närheten av en sådan syn som framförs av Dalai Lama.
Källa: NewsBusters
Se även tidigare inlägg:
Matt Damon skulle kyssa Bush för PEPFAR 20120425
Dalai Lama besöker George W. Bushs Institut 20110517
Jon Stewart om "hundkriget"
Se även tidigare inlägg:
Dogs Against Romneys nya ad 20120423
Matt Damon skulle kyssa Bush för PEPFAR
I en intervju av Jeffrey Goldberg för The Atlantic talade Damon om saken och uttryckte då sin besvikelse över Obama:
Matt Damon: ....You would have expected that Obama, with his reputation as a pragmatist, would look at PEPFAR, looked at how effective it is, and thought that he should make similar investments in other issues, definitely water and sanitation. Water and sanitation need their own PEPFAR.
Gary White: The administration has not been out front on development assistance.
Jonah Goldberg: Matt, is that what you were getting angry about last year?
Matt Damon: All I said last year was that I was disappointed. ...I take issue with a few of the directions Obama has gone in. When you run on something as vague as hope and change, I think a lot of people put their own shit on you.
Jonah Goldberg: And you expected more in the area you're most concerned about?
Matt Damon: Yes. Or at least some engagement.
Om PEPFAR och George W. Bush har han dock desto varmare ord:
Matt Damon: I would kiss George W. Bush on the mouth for what he did on PEPFAR.
Jonah Goldberg: How long would you kiss him?
Matt Damon: Three seconds. No tongue.
You know, PEPFAR is an incredible thing just in terms of how many lives it saved. These ARVs have a Lazarus effect on people. You see a picture of them before and then you see them vibrant, alive, working. Their whole family has been dragged down by the illness and now this. I went on a trip in 2006 (to Africa) and I just had a sense of national pride going around, talking to these people, and they were so happy, they would say, "America," and I was saying, "Yeah, our president did that, and it's terrific." It's such an obvious connected thing. People aren't going to hate you when you're saving their lives.
Det finns kanske något slags hopp för Hollywood trots allt ;)
Källa: The Atlantic
Se även tidigare inlägg:
World Malaria Day 20120425
Jenna Bush Hager om familjens Afrika-resa 20111223
Betraktelser från Bushs Afrika-resa 20111214
Huckabee intervjuar Bono 20111211
Bush äras för PEPFAR av etiopiskt helgon 20111206
Bush besöker Afrika för att promota hälsoinitiativ 20111204
Vita Huset nekar inblandning i prostitutionsskandalen
Och här har Fox News ett annat inslag:
Se även tidigare inlägg:
FtN: Joe Lieberman, Ralph Basham etc 20120423
MtP: Secret Service, skandaler och kampanjerna 20120422
Secret Service-agent "spanade in" Palin 20120420
Gingrichs förlusttal
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Se även tidigare inlägg:
Romney cementerar nomineringen 20120425
Romney cementerar nomineringen
----------------------
Connecticut:
1. Mitt Romney - 67,4%
2. Ron Paul - 13,5%
3. Newt Gingrich - 10,3%
4. Rick Santorum - 6,9%
Delaware:
1. Mitt Romney - 56,5%
2. Newt Gingrich - 27,1%
3. Ron Paul - 10,6%
4. Rick Santorum 5,9%
New York:
1. Mitt Romney - 62,4%
2. Ron Paul - 15,7%
3. Newt Gingrich - 12,9%
4. Rick Santorum - 9%
Pennsylvania:
1. Mitt Romney - 58%
2. Rick Santorum - 18,3%
3. Ron Paul - 13,2%
4. Newt Gingrich - 10,5%
Rhode Island:
1. Mitt Romney - 63,2%
2. Ron Paul - 23,9%
3. Newt Gingrich - 6,1%
4. Rick Santorum - 5,7%
Newt Gingrich hade hoppats på en seger i Delaware. Han indikerade dock att han övervägde att hoppa av om han inte vann där - det återstår nu att se om så verkligen blir fallet.
-----------------------
Här är Mitt Romneys segertal där han beskriver hur Obama misslyckats i sitt ledarskap och att återställa de ideal som gjort USA till den främsta nation på jorden:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Här skriver SVD också om valresultaten. Och här DN.
Se även tidigare inlägg:
Romney vinner i Wisconsin, Maryland och D.C 20120404
World Malaria Day
Här ett annat inslag där David Bowen och ambassadör Mark Green intervjuas:
Se även tidigare inlägg:
Betraktelser från Bushs Afrika-resa 20111214
Obama hedrar årets lärare
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Och här hela eventet:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Se även tidigare inlägg:
NCLB 10 år 20120119
tisdag 24 april 2012
Ny bok om livet för de amerikanska soldaterna
Se även tidigare inlägg:
Amerikanska soldater poserar med kroppsdelar från sjävmordsbombare 20120418
Anti-mormonismen större bland demokraterna
Det i sig är intressant nog. Men en annan faktor som det talats om alldeles för lite är den demokratiska/liberala anti-mormonismen. Hittills har den evangelikala anti-mormonismen vart den faktor media till största del fokuserat på - vilket är naturligt med tanke på det republikanska primärvalet. Opinionsundersökningar visar dock att skepsisen bland demokrater är större än bland republikaner. Medan 18% av republikanerna, enligt Gallup, motsätter sig en mormonsk kandidat så är siffran 27% bland demokraterna. Och Montanas demokratiske guvernör Brian Schweitzer uttalande om Romney-familjens polygamiförflutna häromdagen, är ett av exemplen på hur denna demokratiska skepsis kan gestalta sig.
En huvudfaktor till den demokratiska skepsisen är dock liberaler är mer sekulära än konservativa/republikaner - och således också mer skeptiska till religion. Evangelikala är skeptiska mot mormoner pg a att de har fel teologi och en förståelse av kristendomen som är helt uppåt väggarna galen utifrån såväl protestantismens som katolicismens ståndpunkter. Däremot är dessa grupper inte skeptiska till det faktum att Romney är religiös - och faktorer som kan vara avskräckande för en liberal är inte med nödvändighet alls särskilt avskräckande för republikanerna.
Den demokratiska skepsisen mot religion visade sig inte minst ifråga om den judiske senatorn Joseph Lieberman under 1990-talet när många liberaler var skeptiska till hans ortodoxa judendom (och för dem som minns valet 2000 så beskrevs Al Gore som modig som valt en jude som vice-presidentkandidat).
Det finns politiska poäng att vinna med att spela ut mormonkortet, argumenterar Beinhart. Däremot bör Obama-kampanjen undvika frestelsen. Beinhart som verkar stödja Obama, avslutar sin artikel med orden:
Democrats should remember the fear and revulsion they felt when conservatives played on Obama’s race and do everything humanly possible to prevent their party mates from doing the same. It’s important that Barack Obama wins this election, but for the country’s sake, it’s important that Mormonism not lose.
En slutsats jag håller med om, bortsett från stycket om Obama. Det ska också bli intressant att se hur svensk media skildrar Romneys mormonism - hittills förtjänar i alla fall SVT lågt betyg.
Källa: Daily Beast
Se även tidigare inlägg:
Kritik mot Romneys mormonism på Liberty University 20120423
Nyhetspodden: Det republikanska primärvalet i South Carolina, Mitt Romneys mormonism 20120123
Jeb Bush som VP trots allt?
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Se även tidigare inlägg:
Latinos for Obama 20120418
Ashley Judd driver med Rick Santorum
Här har Bill O Reilly ett inslag om Ashley Judds Santorum-kritik:
Se även tidigare inlägg:
Hugh Hefner om GOP:s krig mot sex 20120424
Hugh Hefner om GOP:s krig mot sex
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Vad som behövs i USA:s politiska klimat är att hitta en balans ifråga om dessa saker: att dels å ena sidan värna fria individers rättigheter att själva fatta vilka beslut de själva vill angående sin sexualitet - och att å andra samtidigt värna institutioner som katolska kyrkans (och andra religiösa organisationers) tämligen unika ställning i USA. Det viktiga är att balansen hittas från två sidor. Att förbjuda pornografi är givetvis ett gravt brott mot yttrandefriheten - och att tvinga katolska institutioner att på det ena eller andra sättet inkludera preventivmedel i sina sjukförsäkringar är givetvis ett brott mot den amerikanska religionsfriheten. Överlag måste denna balans dock sägas finnas, och det krig som talas om är i första hand ett retoriskt sådant. En eventuell president Santorum skulle med all sannolikhet inte satsa speciellt mycket politiskt kapital på att faktiskt försöka förbjuda pornografi - och president Obama kommer i längden inte att slösa bort sitt politiska kapital på att försöka tvinga katolska kyrkan att tillåta preventivmedel inom sina institutioner. Båda krigen är nämligen helt lönlösa skyttegravskrig.
Se även tidigare inlägg:
Rick Santorums krig mot pornografi 20120319
Meghan McCain i Playboy 20120316
Nyhetspodd 4: Santorums moralism, Obamas budget, debatten i Arizona 20120225
Playboys grundare talar politik 20090110
Cheney om sin hjärttransplantation
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Här är också ett annat klipp från intervjun:
Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy
Här har New York Times också en annan artikel om hur Cheney - som fått tacklas med sitt hjärtfel mer än hälften av sitt liv - om hur hans liv demonstrerar hjärtsjukvårdens många framgångar - och Cheney har alltid legat i framkanten i att använda sig av forskningens senaste upptäckter för sin behandling.
Se även tidigare inlägg:
Dick Cheney gör lyckad hjärttransplantation 20120325