lördag 21 april 2012

Romney söker stöd i Arizona

Mitt Romney besökte igår Arizona - där frågan om hans syn på illegal invandring, och hans förmåga att kunna vinna latinos diskuterades. Mitt Romneys mycket hårda position mot illegal invandring under primärvalet har avskräckt den latinamerikanska väljargruppen, och röster höjs nu för att bör bli mer moderat i frågan, och stödja åtminstone Marco Rubios förslag på en Dream Act.



Själv stöder jag Arizonas hårda immigrationslagar i kombination med tuffa federala gränslagar, men med mjuk federal hantering av de personer som redan finns i USA. Lagen i Arizona uppkom som en direkt konsekvens av Obama-administrationens oförmåga dels att säkra Arizonas gräns mot Mexiko - och dess oförmåga att lyssna in vilka behov som faktiskt fanns i Arizona.

Att det går att lösa frågan utan att hamna i något av två dåliga diken visade både George W. Bush - och Arizonas legendariske senator John McCain. Och under den republikanska primärvalskampanjen har Newt Gingrich varit den som haft en mest tydlig och realistisk plan i denna fråga. Vilket inte kan sägas om Mitt Romney, som inte kommer att ha något annat val än att "flip-floppa" ifråga om sin invandringspolitik. Vilket givetvis kommer att göra de hårda anti-immigrationsaktivisterna besvikna - men om de på allvar tror på någon som pratar om "självdeportering" som en realistiskt möjlighet, så måste man säga att de får skylla sig själva.

Se även tidigare inlägg:

Latinos for Obama 20120418

Inga kommentarer: