fredag 8 november 2013

Chris Christie - nu namnet på allas läppar

Den 11 september 2011 hölls en stor ceremoni i New York City till minne av 10-årsdagen av 9/11-attacken. Presidenterna Obama och Bush var båda där. Så också en rad andra talare - däribland Chris Christie. På den svenska direktsändning av eventet som leddes av Claes Elfsberg och Marianne Rundström kunde dessa dock inte ens identifiera Christe när han gick upp i talarpodiet. De flesta svenskar kände förmodligen inte till honom, men alla som faktiskt hängde med på riktigt i amerikansk politik var mer än väl bekanta med honom.

Numera är Chris Christie dock det stora politiska namn som nämns på allas läppar. Time Magazine har i sitt senaste nummer en lång artikel om Christe som också pryder tidningens omslag.

Och på SVD:s ledarsida skriver Maria Ludvigsson här om vad svenska politiker skulle kunna lära av Chris Christie. Här har Fox News också ett inslag om den nya fascinationen för Christie:



Chris Christie har blivit känd och populär även internationellt - och vid det här laget kanske även SVT-pensionärerna lärt sig namnet.

Se även tidigare inlägg:

Om Chris Christies seger 20131106

Inga kommentarer: