söndag 30 november 2014

FNS: Efter Ferguson

Fox News Sunday diskuterar också efterspelet i Ferguson och hur nationen ska komma vidare ifråga om detta och ifråga rasrelationerna i USA. Och Rudy Giuliani som kom att kritiseras för sitt påpekande att majoriteten av våld mot svarta utförs av just svarta intervjuas återigen om detta ämne.

Del 1:



Del 2:



Del 3:



Se även tidigare inlägg:

FtN: Efterspelet i Ferguson 20141130

FtN: Efterspelet i Ferguson

Veckans Face the Nation handlar om efterspelet i Ferguson, Missouri efter Grand Juryns beslut att inte åtala polisman Darren Wilson:



Se även tidigare inlägg:

Fergusons goda krafter visar sig 20141128

Podd 58: A Demand For Action: Nuri Kino om Kampen för Mellanösterns kristna

Podd 58. I detta avsnitt intervjuas den svensk-assyriske journalisten Nuri Kino om ISIS' förföljelse av mellanösterns kristna och andra minoriteter, och sin organisation A Demand For Action som den 10 september fick möjlighet att ta upp detta mycket angelägna ämne med president Obamas rådgivare i Vita Huset.



UPPDATERING:

Min gästartikel på Iowa-bloggen Caffeinated Thoughts: The United States: Still The Last Hope for Persecuted Christians

Tidigare avsnitt hittas i poddarkivet.

Se även tidigare inlägg:

Nuri Kino om svensk Islam-debatt 20141003

Nuri Kinos tal i Washington D.C 20140911

lördag 29 november 2014

Fler GITMO-fångar ämnas förflyttas eller släppas

Obama fortsätter att fria och förflytta fångar från Guantanamo-basen, i syfte att försöka stänga ner basen genom att tömma den på fångar. Här rapporterar Fox News:



Här också ett annat inslag där Charles Krauthammer kommenterar saken och där det också berättas att Obamas stab och fd Försvarsmininster Chuck Hagel hade olika åsikter om saken:



Och här diskuteras saken också på NPR:



Källor: NPR, First Post

Se även tidigare inlägg:

Fd GITMO-fånge nu ISIS-rekryterare i Pakistan 20141120

Boko Haram slår till mot moské i Nigeria

En moské i Kano, Nigeria har attackerats av vad som med all sannolikhet är Boko Haram. Här rapporterar CNN:



Källor: CNN, AP, SVD

Se även tidigare inlägg:

Boko Haram har sålt och gift bort de kidnappade flickorna 20141101

fredag 28 november 2014

ISIS avancerar i norra Afrika

ISIS avancerar nu också i Libyen och i norra Afrika. Här ett inslag på Fox om situationen i Libyen:



Och här ett på CNN:



Och här också ett inslag på Fox med General Jack Keane om ISIS' avancemang i norra Afrika:



Se även tidigare inlägg:

Rand Paul vill se krigsförklaring mot ISIS 20141127

Obama - videovecka 305: Thanksgiving-hälsning

Obama talar om thanksgiving och de ideal USA står för och kan vara tacksamma för:



Se även tidigare inlägg:

Obama - videovecka 304: Om sin exekutiva immigrationsreform 20141122

Jon Stewarts film "Rosewater"

Jon Stewart har gett sig in i filmindustrin och skrivit och regisserat sin första film. "Rosewater" heter filmen och handlar om den iran-kanadensiske journalisten Maziar Bahari som arresterades av den iranska regimen i samband med den gröna revolutionen 2009, något han beskriver sin bok "Then They Came for Me".

Här ett inslag på Fox News om Stewarts film:



Och här trailern:



Se även tidigare inlägg:

Podd 54: Den Frusna Arabiska Våren 20140917

Podd 48: Film, TV-serier och Amerikansk politik 20140726

Vita Huset vill sänka smog-nivåerna

Vita Huset och EPA vill sänka nivåerna på smog i USA, något man tror kommer att öka hälsan bland mängder av amerikaner. Här rapporterar NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här också ett inslag på Fox News:



Källa: Environmental Expert

Se även tidigare inlägg:

FNS: Immigration, ObamaCare, Klimatet, Keystone 20141116

Klimatavtal mellan USA och Kina 20141112

Fergusons goda krafter visar sig

Thanksgiving blev i Fergusan en dag när de goda krafterna visade sig i Ferguson. Med resturangägare som bjöd alla de som under upploppen fått sina saker förstörda fick gratis middag, och andra målade motiv för försoning på murar. Inslag nedan visar på de positiva krafterna, men först här ett inslag från Fox News om förödelsen:



Här rapporterar CBS om de positiva krafter som sedan tog över när protesterna lagt sig:



Och här har ABC ett inslag om en kvinna vars bageri förstördes i upploppen som nu fått både insamlade pengar som praktiskt hjälp:


More ABC US news | ABC World News

Här också ett inslag på Fox News om hur Ferguson kan börja upprättas:



Vad Ferguson visat är två saker: USA behöver arbeta mer aktivt för en bättre och mer sansad polis. Det råder förstås fortfarande ingen republikansk rastisisk konspiration, så som vänsterförfattare uppväxta på 1960-talet gärna hävdar. Inte heller styrs amerikansk polis av maffian eller är på något högre plan korrupt. Däremot har exempel på exempel visat att det finns korrupta poliser som missbrukar sin makt, och därtill också en tendens bland många poliser att gå hårdare fram mot svarta. Det sistnämnda måste inte alltid bero på rasism - men det är ett problem det är hög tid att ta itu med.

Det andra som måste förstås är att vänsteraktivisterna som gör upplopp och sätter byggnader i brand inte är svaret på någonting alls. Lösningen ligger i en mer effektiviserad och sansad polis, och en övergripande reform av USA:s rättssystem - en process som faktiskt pågår för fullt, men ett arbete - precis som alla andra stora reformarbeten som kräver politiskt kapital - är en extremt långsam process i USA.

Källa: CBS News

Se även tidigare inlägg:

Demonstrationer och Diskussioner om Ferguson 20141126

CATO-diskussion om den exekutiva immigrationsreformen

Den libertarianska tankesmedjan CATO Institute anordnade för några dagar sedan ett seminarium om innebörden av Obamas exekutiva immigrationsreform.



Källa: CATO

Se även tidigare inlägg:

FNS: GOP-kritiken mot Obamas exekutiva immigrationsreform 20141123

USA-räd fritar 8 Al Qaida-fångade i Jemen

USA deltog i en räd i Jemen i syfte att frita en tillfångatagen amerikan och britt. De två flyttades dock innan räden, men 8 andra fångar räddades. Här rapporterar Fox News:



Och här ett annat inslag om hur Jemen riskerar bli "nästa Irak":



Källa: New York Times

torsdag 27 november 2014

Rand Paul vill se krigsförklaring mot ISIS

Senator Rand Paul har utarbetat en krigsförklaring mot ISIS, som han ämnar presentera inför Senaten i december i önskan att få till stånd en krigsresolution. Här intervjuas han på Fox News om saken, där han även kommenterar situationen i Ferguson och andra amerikanska storstäder:



Källa: TIME

Se även tidigare inlägg:

SÄPO: Svenskar terrortränas av Islamiska Staten 20141123

onsdag 26 november 2014

Demonstrationer och Diskussioner om Ferguson

Dagen har, runtom i USA, präglats av fortsatta demonstrationer mot polisövervåld mot svarta. I Ferguson där det hela urartade till skadegörelse och upplopp var situationen idag mycket lugnare, och på de amerikanska TV-kanalerna har förstås Grand Juryns beslut och efterspelet utgjort det stora diskussionsämnet.

Här kommenterar Juan Williams från Fox News, bl a de svarta medborgarrättsaktivisternas felaktiga utnyttjande av situationen:



Och här ett inslag på CNN:



Och här ett annat inslag på Fox News om rasrelationerna i USA:



Och här kommenterar Karl Rove händelserna på Fox News:



Se även tidigare inlägg:

Michael Browns föräldrar om Darren Wilsons uttalanden 20141126

Michael Browns föräldrar om Darren Wilsons uttalanden

Michael Browns föräldrar intervjuades i morse på CBS This Morning där de bl a kommenterade polisman Wilsons uttalanden i dennes ABC-intervju:



Källa: CBS

Se även tidigare inlägg:

ABC intervjuar polisman Darren Wilson 20141126

Obamas IT-guru Harper Reed i Sverige

Harper Reed - IT-gurun bakom Obamas återvalsvalkampanj 2012 - har varit på Sverigebesök på Internetdagarna anordnade av Stiftelsen för internetinfrastruktur i Stockholm.

Här intervjuas han i DN och säger om sitt deltagande i Obamas återvalskampanj, som sägs varit den mest tekniskt avancerade i historien:

– Folk brukar säga att den var det, men jag vet inte om det stämmer. Och hur tekniskt bra en kampanj än är spelar det ingen roll om kandidaten inte är rätt, säger Harper Reed, som visar sig vara något mer modest i verkligheten än sin internetpersona.


Han ger alla svenska politiker godkänt, utom Stefan Löfvén pg a att denne inte twittrar, vilket han anser att politiker med nödvändighet behöver göra:

– Men han har ett coolt namn, jag är säker på att han skulle klara sig bra. Det viktiga är att twittra, inte att fundera så mycket på vad man ska twittra. Politiker är oftast smarta människor, de behöver inte vara rädda för att de ska råka skriva något dumt. Tänk inte efter, twittra bara, annars blir det inga tweets alls.


Här är hans tal på Internetdagarna i Stockholm, där han inleder med att även där promota sitt eget Twitter-konto och därefter om vikten av att bygga bra arbetslag:



Källor: DN, Internetdagarna.se

Se även tidigare inlägg:

Harper Reed - tekniknörden bakom Obamas 2012-kampanj 20130510

------------

Podd 34: Piratpartiet, Aktiv Demokrati och Internet i en politisk värld 20140311

Boris Johnson om Londons atenska guldålder

Axess Magasin har här en svensk översättning av en text Londons borgmästare Boris Johnson skrev i The Spectator den 13 september 2014. "Londons atenska guldålder" heter artikeln där Johnson förklarar hur England förvaltar de demokratiideal som går tillbaka till Antiken, i motsats till ett alltmer centraliserat Europa som glömt läxorna från de gamla grekerna. Han skriver bl a:

Den atenska demokratin var självklart långtifrån perfekt... Men trots alla sina brister var det en demokrati – den första i historien där människor tog makten, och dessutom den hårda makten: kratos, styrka, inte bara arche eller ledning, och gav rätten att utöva denna kratos till demos, folket


Han citerar sedan det tal Perikles höll vintern 431–430 f Kr, när denne sa:

”Vårt statsskick söker ej likna andras lagar: vi utgör snarare föredöme än efterbild. Sitt namn har det fått därav att förvaltningen sköts inte av ett fåtal utan av flertalet – därför kallas det folkvälde. I enskilda tvister är alla lika inför lagen. När det däremot gäller uppskattningen av ens person så vinner den försteg i det offentliga livet som på något sätt utmärker sig, alltså inte alla och envar utan den duglige, och ingen fattig som är i stånd att på något sätt verka till statens bästa hindras av sin oansenliga ställning.

Fritt lever vi vårt offentliga liv, fritt även i vårt dagliga värv, utan inbördes misstänksamhet. Vi vredgas ej på vår nästa om han gör vad honom lyster, och vi sätter inte upp några sura miner som ter sig sårande även om de ej skadar. Men om vi visar tolerans i vårt enskilda liv rättar vi oss däremot i det offentliga efter lagarna, främst av vördnad för dem. Vi hörsammar de ämbetsmän som för tillfället är vid makten och likaså lagarna, framför allt dem som stiftats till de förfördelades värn och de oskrivna bud som alla anser det vara en skam att kränka.”


Johnson konstaterar sedan att detta tror man i London än idag och i motsats till så många andra platser i världen, är man i London faktiskt trogna Perikles principer - och i vår tid är det viktigare än någonsin att vara detta:

I Ungern, ett land som först nyligen gick med i EU, hör vi om fördelarna med den så kallade illiberala demokratin; vi ser enväldet i Kreml, vi ser den svindlande uppgången för våra vänner i Kina – där man gäckar Fukuyama genom att ansluta sig till marknaden samtidigt som man håller kvar vid kommunistpartiets överhöghet, hövligt och varsamt begränsas människors rösträtt i Hongkong, och vad man än tycker om förtjänsterna med den taktiken: som väktare av stabilitet är det verkligen inte arvtagaren till Perikles demokrati.

Vi ser den allt större centralmakten i Europeiska unionen som paradoxalt nog urholkar de grundläggande rättigheterna för människorna i den. Över hela Mellanöstern ser vi ett växande antal människor som inte bara avrättar homosexuella och förtrycker kvinnor utan som skulle slå sönder i stort sett varenda skulpturskatt i Duveen Gallery av så kallad religiös princip.

Det finns människor världen över som på ett eller annat sätt tar avstånd från Perikles ideal, och därför är det desto viktigare att vi upprätthåller dem här i London. Vi måste hålla lågan levande, skydda Pallas Athenas uggla som fortfarande spökar på torgen i Bloomsbury; bekämpa dem som vill fullfölja Hitlers dagordning och slita bort Parthenons marmorskulpturer från sin plats i hjärtat av vår kultur.

Vi måste lära våra barn om de romerska och grekiska klassikerna och äggstavsmotivets ursprung och vi måste fortsätta att visa resten av Europa att i den här staden vårdar vi de urgamla färdigheterna hos de soldater vi ser på de atenska friserna, soldater som utbildades att hoppa upp på och av från en stridsvagn i rörelse, och vi måste trotsa hälso- och säkerhetsfanatikerna i Bryssel genom att hoppa ombord på och hoppa av från de öppna ingångarna på de vackra nya dubbeldäckarna med samma frihet och elegans som de hoppande hopliterna i Perikles Aten.

Och det är bara en liten del av det jag menar med den frihetliga anda som Perikles upphöjde, en anda av demokrati och tolerans och kulturell livaktighet och utbredd politisk delaktighet. Det här är det vi tror på. Det här är det som gör London fantastiskt.


Artikeln är lång och bör läsas i dess helhet. En artikel i vilken Johnson också beskriver sitt stora intresse för historia.

Källa: Axess

Se även tidigare inlägg:

Londons borgmästare Boris Johnson om Winston Churchill 20141110

------------

Podd 55: Daniel Hannan om den Anglosfäriska Civilisationen 20141028

ABC intervjuar polisman Darren Wilson

Polisman Darren Wilson intervjuas här av George Stephanopoulos på ABC News om kvällen den 9 augusti om vad som enligt honom hände när han sköt den 18-årige Michael Brown:


More ABC US news | ABC World News

Källa: ABC

Se även tidigare inlägg:

Eric Holder besviken på upploppen i Ferguson 20141125

tisdag 25 november 2014

Eric Holder besviken på upploppen i Ferguson

Justitieminister Eric Holder höll idag en presskonferens där han konstaterade att han var besviken över upploppen i Ferguson. Här har Fox News presskonferensen:



Se även tidigare inlägg:

Upplopp i Ferguson, demonstrationer runtom i USA 20141125

Upplopp i Ferguson, demonstrationer runtom i USA

Grand Juryns beslut att inte låta åtala polisman Darren Wilson, skapade upplopp direkt under gårdagskvällen i Ferguson, Missouri, och idag har även demonstrationer hållits i New York och runtom i USA mot Grand Juryns beslut. Här ett inslag från CBS:



Och här CNN från gårdagen:



Och här Fox News från lite senare på natten:



Här kommenterar St Louis polischef också kaoset och konstaterar att de fredliga demonstratnerna i stor utsräckning uteblev och att det blev upplopp:



Källor: CNN, New York Times, Fox News, CBS, TIME, SVD

Se även tidigare inlägg:

Fergusons Grand Jury åtalar inte polisman Darren Wilson 20141125

Sydstatarna som emigrerade till Brasilien

I den brasilianska delstaten São Paulo, finns en liten by vid namn "Americana" - en by som ursprungligen grundades 1875 av sydstatare som ända från 1866 emigrerat från USA efter förlusten i inbördeskriget, eller "the War of Northern Aggression" som sydstatarna själva kallade kriget.

Omkring 7 000 sydstatare begav sig till Brasilien, och de som åkte var de som hade mest att förlora på att stanna kvar i USA; välutbildade, markägande och slavägande sydstatare.

I Brasilien var slaveri fortfarande legalt och Brasiliens härskare, kejsare Dom Pedro II försökte aktivt värva sydstatare till sitt land för att få del av deras kunskap om bomullsodling. Som lön fick de billig mark och de flesta slog sig ner i områdena kring São Paulo.

De skapade där vad som senare skulle komma att kallas "Americana", där de byggde en järnvägsstation parallellt med att de återuppbyggde den livsstil och miljö som nordstatarna fråntagit dem i USA.

1906 besöktes de också av USA:s dåvarande utrikesminister Elihu Root, som var i Brasilien för att delta på den Pan-Amerikanska konferensen i Rio de Janeiro. Han mottogs med stor värme av hundratals Americana-invånare.

Under 1900-talet växte befolkningen snabbt med inflyttade italienare och tyskar och "amerikanerna" blev snart i minoritet. De ursprungliga sydstatarna dog och begravdes på en protestantisk anordnad gravplats, men deras ättlingar levde kvar och förvaltade arvet från den amerikanska södern, och 1972 besökte dåvarande Georgia-guvernör och blivande president Jimmy Carter kolonin där han träffade Jim Jones - en av ättlingarna till de första kolonisatörerna (ej att förväxla med kultledaren som också drog till Sydamerika).

Journalisten Stephen G. Bloom, skriver här i Narrative.ly, en mycket spännande artikel om sitt besök i "Americana" 1979, där han träffade Jim Jones, dennes hustru Judith, och Judiths 99-åriga mor Elizabeth MacKnight.

Ett besök där han stötte på en sydstatsdialekt som sedan länge dött ut hemma i USA, även i den djupaste södern - en dialekt som härrörde från ett annat sekel, och en gästvänlighet som visade den gamla skolans "Southern hospitality". Familjen han mötte berättade hela historien för honom; om hur deras förfäder utvandrat och hur de genom sina egna liv och beslutet att fortsätta leva som sydstatare i ett annat land, och inte bli brasilianare, gjorde att de förvaltade historien.

Artikeln är en sådan där artikel som gör att USA-historie-intresserade som jag själv får hjärtklappning av uppspelhet och lite av den känsla som jag förmodar att astronomer får när de upptäcker en ny planet, eller arkeologer när de upptäcker någon oupptäckt faraon-grav.

Texten är ett stycke amerikansk historia, som genom Stephen G. Bloom skildring förblir levande, trots att det nu inte längre finns några kvar i livet som med sina egna liv vidare-förvaltar "Americanas" spännande sydstatshistoria.

UPPDATERING: 2015-06-24:

Här skriver också Global Post om hur sydstatsflaggan också hyllas i Santa Barbara D'Oeste, Brasilien, utan några som helst rasistiska associationer när man varje år firar Festa Confederada - till åminnelse av de samhällen de sydstatare som lämnade USA skapade i landet.

Global Post pratar med 34-årige João Leopoldo Padovese, som tillsammans med 2500 andra deltar i firandet klädd som en sydstatssoldat. Han säger:

"I am proud of the Confederate flag because it is a piece of history that I am directly connected to"

"Imagine if I were to show up dressed like this in the middle of New York," fortsatte han. "I would get beaten! But not here. For us in Brazil, it has no political meaning at all."


En åsikt som delas av de andra deltagarna Global Post pratar med. Och Clinton Jenkins, en 39-årig konservationist från Bristol, Tennessee kommenterar:

"In the US these symbols are representative of the things we don't want in the country. But here it's all seemingly disconnected. Watching a girl sing 'Amazing Grace' on top of a giant Confederate flag is a hell of a contrast."


Källa: Narrative.ly

Se även tidigare inlägg:

Inbördeskrigs-hjälte får Medal of Honor 20141106

--------------

Podd 17: Abraham Lincoln - i historien, samtiden och i Steven Spielbergs film 20130220

60 Minutes: USA:s förfallna infrastruktur

USA:s infrastruktur har förfallit pg a brist på pengar och politiska låsningar. President Obama har länge försökt ta itu med problemet - än så länge har dock inte speciellt mycket förändrats. CBS 60 Minutes har här ett inslag om de många problemen med USA:s vägar, broar, flygplatser, hamnar etc:



Se även tidigare inlägg:

Obama promotar trafik och infrastruktur-satsningar 20140716

Bill DeBlasio vill ge New York svensk trafiksäkerhet 20140515

Hunden och blivande Öviksbon "Arthur" en världsnyhet

Hunden Arthur som alltså adopterats av Öviksbon Mikael Lindnord, har blivit en världsnyhet. I söndags publicerade brittiska Daily Mail en lång artikel om historien om hur det svenska multisporttävlarna mötte den hemlösa hunden på en multisporttävling i Ecuador och gav den en köttbulle, varefter "Arthur" följde efter och självklart vann deras hjärtan. Lindnord började sedan en process för att få ta hem hunden till Sverige. Här rapporterar också NBC om hunden som snart kommer att bo här i min hemstad:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



UPPDATERING: 2015-01-17:

Här en artikel i Allehanda.se om Mikael Lindnords utmärkelse som Årets västernorrlänning.

UPPDATERING: 2015-12-24:

SvD om Arthus första jul i Sverige.

Källa: Allehanda.se

Se även tidigare inlägg:

Pehr Kalm - en historisk Öviksbo värd att uppmärksammas 20140811

Fergusons Grand Jury åtalar inte polisman Darren Wilson

Grand Juryn i Ferguson, Missouri, som gjort en egen utredning av polisman Darren Wilsons dödsskjutning den 9 augusti, av den svarte 18-årige yngligen Michael Brown, har de senaste veckorna övervägt huruvida polisman Wilson ska åtalas för dödsskjutnignen eller om denna föll inom ramarna för polismannens befogenheter.

Inför pålysningen har en mängd demonstranter samlats och myndigheterna är oroliga för upplopp om demonstranterna anser att juryn kommit fram till fel beslut. Beslutet pålystes alldeles nyss, och Juryn har kommit fram till att Wilson inte kommer att åtalas. Här ett klipp från CNN från pålysningen:



Detta beslut kommer med stor sannolikhet att leda till stora protester och höjda röster om rasism. I det sammanhanget bör två saker kommas ihåg: USA har en svart president, och nationens högsta juridiska ledare - Justiiteminister Eric Holder, som översett hela processen, är även han svart. Det betyder inte att rasism inte förekommer, eller att de motsättningar som onekligen existerar inte måste tas itu med och förbättras. Det innebär inte ens att det är säkert att Wilson agerade rätt. Men det innebär att USA har ett rättssystem som på hög nivå vill verka för rättvisa och ett system där rätt skipas just via domstolar efter ingående utredningar snarare än känslostormar och ideologiskt drivna konflikter. Något demonstranterna och alla andra bör hålla i åtanke.

UPPDATERING:

Här president Obamas uttalande om saken, som manar till lugn och att man accepterar Grand Juryns beslut:



Och här Fox News om demonstrationerna i Ferguson där protesterna är omfattande:



Och här CNN:



Och här NBC med filmklipp från upploppen:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: Springfield News Leader, Washington Post, Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

Rudy Giuliani om rasist-anklagelserna 20141124

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform 20141123

ABC TW: Oroligheterna i Ferguson, Immigrations-konflikten, Iran-förhandlingarna, Siktet på 2016 20141123

Spänningarna i Ferguson ökar inför Grand Juryns beslut 20141123

Grand Juryns bedömning av dödandet av Michael Brown håller Ferguson på halster 20141118

FtN: ISIS, Efterspelet i Ferguson, Paul Ryan 20140824

FtN: Jay Nixon om situationen i Missouri, ISIS härjningar i Irak och Syrien 20140817

ABC TW: Kaoset i Missouri och i Irak 20140817

Hur USA:s polis blev en armé - och varför förändringar nu krävs 20140815

Missouri-polis skjuter ihjäl obeväpnad svart 18-åring 20140810

Förhandlingstiden med Iran förlängs - Israel hotar med angrepp

Förhandlingarna om Irans bruk av kärnkraft har än en gång strandat. Iran får dock ytterligare tid på sig, och förhandlingstiden förlängs till 1 juli 2015.

Newsmax skriver här om hur utrikesminister John Kerry, som ledde de amerikanska förhandlingarna, mötte en respektlöst och skrikande iransk motpart i Irans utrikesminister Javad Zarif. Och enligt rapporter brukar Iran behandla amerikaner mycket arrogant i förhandlingar. Och det här var inte den första gången, däremot kanske den värsta.

Armin Rosen skriver också här i Business Insider om hur helgens förhandlingar visar att situationen inte är nämnvärt förbättrad från 2004. Under tio år har Väst försök komma någonvart med Iran, som genom att gå med på att förhandla fått längre tid, parallellt med att man steg för steg utvecklat sin kärnrelaterade program.

Denna gång verkar USA ha varit beredda att i stor utsträckning tillmötesgå Irans krav på att få bygga kärnkraft och till och med ge dem möjlighet att själva ha möjligheten att sätta ihop ett kärnvapen - något man önskade förhindra med inspektioner för att se att detta -inte- gjordes. Varför sa Iran då nej, frågar sig Rosen.

En anledning kan vara att Iran - som är ett komplext styrt samhälle där de religiösa ledarna har högsta auktoritet - kanske egentligen inte vill ha ett avtal, men undviker att direkt säga nej eftersom det skulle medföra hårdare sanktioner (just nu har lättnader införts som belöning för Irans villighet att faktiskt förhandla). En annan orsak kan vara att utdragna förhandlingar bara är en taktik att vinna tid. Författaren skriver:

Another possibility is that Iran's intransigence is not only intentional but actually a highly effective negotiating tactic.

As Tom Moore, a former Senate Foreign Relations Committee staffer and Luger Center senior fellow who has followed the Iranian nuclear issue for over a decade explained to Business Insider, Tehran's strategy towards the US hasn't actually changed much over the years. Iran has always used the possibility of near-term concessions to keep the west interested in negotiating — while slowly building its program and resisting a final resolution to the nuclear issue.


De bristande framgångarna har fått Israel - vars premiärminister Benjamin Netanyahu i flera år varnat för Irans kärnvapenambitioner och sagt att Israel i värsta fall kommer att agera mot Iran på egen hand - att diskutera angrepp mot Iran. För även om ett avtal av det slag som nu diskuterats sluts, så litar Israel inte på att inspektioner kommer att räcka för att hålla Iran på mattan.

"Current proposals guarantee the perpetuation of a crisis, backing Israel into a corner from which military force against Iran provides the only logical exit," säger en källa från den israeliska regeringen till Jerusalem Post, vilket citeras i Newsmax. "And inspection regimes are certainly not perfect," fortsätter han. "They weren't in the case in North Korea, and it isn't the case now – Iran's been giving the [International Atomic Energy Agency] the run around for years about its past activities."


Förhållandet med Iran tycks således förbli ytterst besvärligt, och Obamas så tydliga strävan efter att få förhandlingar med Iran att fungera tycks helt uppenbart inte ha burit frukt. Allt tyder nämligen på att Iran helt enkelt inte vill gå väst till mötes - oavsett vilka västerländska regeringar som erbjuder morötter av allehanda slag.

Källor: Time, CNN, Newsmax, Business Insider

Se även tidigare inlägg:

John Bolton om förhandlingarna med Iran 20141124

Förhandlingstiden med Iran löper snart ut 20141122

FtN: Benjamin Netanyahu, Mitt Romney om Iran, ISIS, etc 20141117

Iran-förhandlingarna föga framgångsrika 20141111

måndag 24 november 2014

USA vill samarbeta med svenskt flygvapen

Den fyrstjärnige amerikanske generalen Frank Gorenc, chef för USA:s flygvapen i Europa och representant för både USA:s och Natos flygstyrkor, är på Sverige-besök på inbjudan av det svenska flygvapnet, i syfte att stärka samarbetet med Sverige.

Han intervjuas av SVD och säger bl a:

- Det handlar om att utveckla vår relation och bygga förtroende. Det här är en verklig möjlighet att skapa ett klimat så att vi kan samverka om, och när, någonting inträffar. Så att vi då kan operera på ett sätt som gynnar oss båda


Han konstaterar att Ryssland blir allt mer aggressivt och att USA och Nato ämnar vara beredda om så behövs, och att Sverige skulle gynnas av ett samarbete. Om Putins provocerande flygningar även in över Nato-länder säger han:

– Det sker mot bakgrund av vad som sker i Ukraina där de kränkte ett suveränt lands luftrum. Så frågan blir: Vad är avsikten? Vad är nästa för ryssarna? Jag vet inte – men jag vet att när det händer så är vi där!


Generalen ser också paralleller mellan kränkningen av svenskt vatten och intåget i Ukraina, och säger att Sverige skulle gynnas av Nato-medlemskap:

– I den utsträckning vi har gemensamma intressen kan vi arbeta tillsammans så länge länderna är bekväma med det. Besluten måste de fatta som suveräna stater. Frågan är: När himlen förmörkas – vilken förmåga har ni då att ta itu med problemen? Vilka koalitioner har ni då byggt upp genom åren? Det är ett beslut som endast svenska folket kan besluta om på egen hand.


Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

CNN om den svenska ubåts-jakten 20141024

Podd 45: Putin och Rysslands nya imperialism 20140628

USA: Sverige bör gå med i NATO - annars inget amerikanskt skydd 20140428

Rudy Giuliani om rasist-anklagelserna

På gårdagens NBC:s Meet the Press diskuterade New Yorks republikanske fd borgmästare Rudy Giuliani rasrelationer och polisvåld med den svarte Georgetown professorn Michael Eric Dyson. Man kom in på varför så många svarta blir ihjälskjutna. Här är diskussionen:



Giulianis uttalande kritiserade snabbt för att vara rasistiskt. Här kommenterar han anklagelserna på Fox News:



Se även tidigare inlägg:

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform 20141123

Chuck Hagel avgår som försvarsminister

Försvarsminister Chuck Hagel, som i februari förra året efterträdde Leon Panetta, har nu beslutat att avgå. Här rapporterar Fox News:



Och här har CNN Obamas tal vid pålysandet av Hagels avgång:



Och här ett annat inslag från Fox News om Hagels besvärliga relation med Vita Huset:



Och här ett inslag om uppgifter om att Hagel fick sparken:



Här rapporterar CNN också om att han fick sparken:



Här diskuterar utrikesexpert KT McFarland också eventuella efterträdare:



Källor: New York Times, Yahoo News, CNN, Fox News, Fox News

Se även tidigare inlägg:

Chuck Hagel godkänns som försvarsminister 20130227

John Bolton om förhandlingarna med Iran

USA:s fd FN-ambassadör John Bolton pratar här på Fox News om förhandlingarna med Iran, som inte tycks gå som väst vill:



Se även tidigare inlägg:

Förhandlingstiden med Iran löper snart ut 20141122

Polis skjuter 12-årig pojke i Cleveland

En tolvårig pojke som lekte med en soft air-gun pistol i Cleveland efter att polis meddelats om att en pojke viftade med en pistol sköts till döds. Den som ringde in sa dock att han inte kunde avgöra om det var en riktig eller en låtsaspistol eller ej. När polisen kom dit hade de inte meddelats om att det kunde ha rört sig om en låtsas-pistol, de bad de pojken hålla upp händerna, som då lyfte pistolen varpå polisen sköt två kulor. Pistolen visade sig vara en soft air-gun-pistol.

Här har NBC SOS-samtalet:



Och här ett inslag om saken på WEWS News Channel 5:



Att leka med leksakspistoler på offentliga platser i ett land som USA kan inte vara särskilt vettigt. Inte heller polisens överdrivna agerande eller problemen med kommunikationen. Händelsen ger givetvis bränsle till elden av de polisförakt som för närvande finns bland stora grupper i USA och som för närvarande mest tar sig uttryck i Ferguson, Missouri.

UPPDATERING: Polisen i Cleveland har släppt en video över skjutningen. Här ett 1-minut-sammandrag av videon:



Och här ett längre inslag med kommentarer:



UPPDATERING: Här rapporterar CNN om den enorma bristen i kommunikationen: Poliserna fick inte veta att personen ifråga bara var en pojke, eller att det förmodligen rörde sig om en leksakspistol. När poliserna själva ringde in efter att de skjutit pojken sa de att de skjutit någon som de antog var i 20-årsåldern.



Källor: CBS, CNN, NBC, Washington Post, NBC, Cleveland.com, MSN

Se även tidigare inlägg:

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform 20141123

Afro-amerikanerna som emigrerade till Sovjetunionen

I Sverige har vi Kiruna-svenskarna, svenskar som inspirerades av kommunistisk propaganda att emigrera till det sovjetiska paradiset, vilket för svenskarnas del ofta skulle resultera i motsatsen.

En grupp få känner till som också emigrerade, var ett antal hundra svarta amerikaner - som under de två första årtiondena efter ryska revolutionen 1917 begav sig till Sovjetunionen för att där få ett bättre liv. Somliga gjorde det för att de verkligen var kommunister, andra av ren äventyrslusta. Och i motsats till svenskarna så fick de svarta amerikanerna det ofta bättre. Ryssarna förslavade sina egna bönder, men hade ingen historia av att förslava svarta - och dessa betraktades mest som exotiska.

Los Angeles Times skriver här om George Tynes - en svart agronom från Virginia som reste till Sovjet på 1930-talet. Den efterlevande dottern Emilia Tynes-Mensah berättar:

My father didn't know anything about this country. He didn't know what to expect. Everybody who would come to the Soviet Union from America, my father would tell them, 'Please don't forget to bring me some records,' " Tynes-Mensah said. "He loved Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Paul Robeson. But he also loved classical music and opera and ballet."


I deras sovjetiska hem spelade man jazz och firade thanks giving, samtidigt som Emilia själv lärde sig läsa alla de ryska klassikerna. Hon är ocskå en av kanske ett 50-tal kvarvarande ättlingar till de afro-amerikanska emigranterna.

Omkring 18 000 amerikaner utvandrade till Sovjetunionen under 1930-talet, varav flera hundra afro-amerikaner. Och de svarta blev, till skillnad från många andra, mottagna med öppna armar. De fick höga löner, subventionerat boende och gratis semesterresor.

"My father felt the U.S.S.R. treated him better than America," fortsätter Tynes-Mensah, som föddes i den ryska byn Krasnodar men nu huvudsakligen bor i USA. "He was happy here."


I USA kunde fadern bara få jobb som diskare pg a sin hudfärg, i Sovjet blev han någon, och var en av 11 svarta jordbruksspecialister som anförda av argonomen och kommunisten Oliver Golden from Mississippi begav sig till Sovjetunionen på skeppet Deutschland, 1931. Deras kunskaper om jordbruk kom också väl till hand i Sovjetunionen och George Tynes blev en i Sovjet nationellt erkänd expert på höns.

Allison Blakely, historieprofessor vid Boston University kommenterar de svartas framgångar:

"They had an impact disproportionate to their numbers because they were there precisely because the Soviet leadership was trying to use them as a symbol of what they were trying to build in terms of a truly democratic society," Blakely said. "They were very much in the public eye."


Rasismen var också påfallande liten, folk stirrade - men av nyfikhet, inte aggressivitet. Under Stalins utrensningar på 1930-talet när ogillandet av utlänningar också växte, skulle situationen dock bli svårare även för svarta och många tvingades lämna landet. Under kalla kriget skulle de svarta också komma att betraktas med misstänksamhet, men inte pg a hudfärg utan pg a att de var amerikaner. Och faktum är att rasismen i dagens Ryssland är betydligt större än den var när de svarta amerikanerna åkte dit för 85 år sedan.

Yelena Demikovsky - en rysk regissör boende i New York, arbetar på en film om dessa av historiker ofta förbisedda svarta som reste till Sovjet. "Black Russians: The Red Experience" heter filmprojektet. Här trailern:



Källa: Los Angeles Times

Huckabee: Republikanerna måste agera konstruktivt

Mike Huckabee reflekterar här över de senaste händelserna i internationell- och inrikes politik, och manar republikanerna att i sitt legitima mostånd mot Obama samtidigt agera konstruktivt.



Se även tidigare inlägg:

FNS: GOP-kritiken mot Obamas exekutiva immigrationsreform 20141123

söndag 23 november 2014

I väntan på besked från Jeb Bush

Jeb Bush blir allt större föremål för spekulationer inför presidentvalet 2016, där republikanerna febrilt söker en kandidat kompetent nog att på allvar kunna ta sig an Hillary Clinton.

Här skriver E.J. Dionne i Washington Post om Jeb Bushs "uppdrag" är att ge republikanerna en tydligt balanserad röst. Eftersom han inte kan bli mer libertarian än Rand Paul eller mer tea-party än Ted Cruz och Scott Walker, så kommer han inte heller att ens kunna pressas till att vara något han inte är, och ge republikanerna en förvisso konservativ, men likväl balanserad röst som kommer att locka - oavsett problemen han kommer att få med republikanernas högerfalang.

Här också en artikel i The Hill av A.B. Stoddard, med rubriken "All Eyes on Jeb Bush", där han skriver att de republikanska donatörerna håller igen i väntan på ett beslut från Jeb Bush. Om han kandiderar så kommer han att vara den ende republikan som skulle kunna matcha Hillary Clintons uppkommande kampanjkassa och också en republikan som återigen skulle föra upp just immigrationsfrågan på agendan (även om det är något som dagens republikanern inte gärna vill).

Och här också några rader i DN av Clas Svahn om Jebs möjliga försök att bli president Bush nr 3 i ordningen.

Se även tidigare inlägg:

Jeb Bush håller fortfarande dörren öppen för 2016 20141028

FNS: GOP-kritiken mot Obamas exekutiva immigrationsreform

Fox News Sunday handlar om Obamas exekutiva immigrationsreform och den hårda republikanska kritiken. Te-party-senatorn Ted Cruz från Texas, och tillträdande Texas-guvernör Greg Abbott intervjuas om saken. Men den demokratiske kongressmannen Xavier Becerra ger också demokraternas syn på saken.

Del 1: Ted Cruz:



Del 2: Demokraten Xavier Becerra:



Del 3: Greg Abbott:



Se även tidigare inlägg:

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform 20141123

FtN: Grand Juryn och Ferguson, Exekutiv Immigrationsreform

CBS Face the Nation handlar idag om väntan på Grand Juryns beslut i Ferguson, Missouri där protesterna redan börjat höjas mot en eventuell frigivning av polismannen Darren Wilson. Därtill diskuteras förstås också president Obamas exekutiva immigraitonsreform:



Se även tidigare inlägg:

ABC TW: Oroligheterna i Ferguson, Immigrations-konflikten, Iran-förhandlingarna, Siktet på 2016 20141123

ABC TW: Oroligheterna i Ferguson, Immigrations-konflikten, Iran-förhandlingarna, Siktet på 2016

ABC This Week består av en intervju med president Obama och diskussioner om oroligheterna i Ferguson i väntan på Grand Juryns beslut, om immigrations-konflikten mellan president Obama och republikanerna efter Obamas exekutiva immigrationsreform. Och därtill diskuteras också förhandlingarna med Iran, något Israels premiärminister Benjamin Netanyahu pratar om. Därtill diskuteras också kandidatern inför 2016, där bl a Ben Carson intervjuas.

Del 1:


More ABC US news | ABC World News

Del 2:


More ABC US news | ABC World News

Del 3:


More ABC US news | ABC World News

Del 4:


More ABC US news | ABC World News

Del 5:


More ABC US news | ABC World News

Del 6:


More ABC US news | ABC World News

Del 7:


More ABC US news | ABC World News

Del 8:


More ABC US news | ABC World News

Del 9:


More ABC US news | ABC World News

Se även tidigare inlägg:

Spänningarna i Ferguson ökar inför Grand Juryns beslut 20141123

Förhandlingstiden med Iran löper snart ut 20141122

Obama - videovecka 304: Om sin exekutiva immigrationsreform 20141122

Spänningarna i Ferguson ökar inför Grand Juryns beslut

Exakt när Grand Juryn kommer att pålysa sitt beslut om huruvida polisman Darren Wilson ska åtalas för dödandet av den unge mannen Michael Brown står inte klart. Det var tänkt nu innan helgen, men har skjutits upp. Aktiviteterna inför beslutet är dock omfattande och myndigheterna förbereder sig på stora protester, oroligheter och upplopp om Juryn beslutar att inte åtala Wilson. Här CBS News:



Och här CNN:



Och här rapporterar Fox News i några inslag om situationen i Missouri:







Och här pratar NBC med några ungdomar i St Louis, Missouri om väntan på beslutet:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: CBS, CNN

Se även tidigare inlägg:

Grand Juryns bedömning av dödandet av Michael Brown håller Ferguson på halster 20141118

SÄPO: Svenskar terrortränas av Islamiska Staten

SÄPO-chef Anders Thornberg intervjuades idag, lördag, på Ekots lördagsintervju i SR P1 och pratade om de svenska jihadisterna. Han säger att 100 bekräftade personer har rest för att strida med IS, men att mörkertalet är stort och att siffran kan gå upp emot 250-300 personer. Här intervjun:



Källor: DN, SR

Se även tidigare inlägg:

Podd 52: Islamiska Staten - En Introduktion 20140830

Podd 44: ISIS och Sveriges jihadister 20140618

Podd 15: Islamofobi och Militant Islam: Vad är Farligast? 20121214

lördag 22 november 2014

Förhandlingstiden med Iran löper snart ut

Deadline:n i förhandlingarna om Irans kärnkraft är på måndag. För närvarande tycks USA:s och Västs önskningar emellertid inte tillmötesgås. Här några inslag från Fox News:







Källor: CBS, Fox News

Se även tidigare inlägg:

FtN: Benjamin Netanyahu, Mitt Romney om Iran, ISIS, etc 20141117

Iran-förhandlingarna föga framgångsrika 20141111

Obama ger militären befogenheter i Afghanistan även 2015

Obama har gett USA:s militär befogenheter att fortsätta direkta operationer i Afghanistan även 2015, för att förhindra att Afghanistan inte går samma öde till mötes som Irak och någon ISIS-liknande militär får utrymme där. New York Times skriver om saken här, och här rapporterar Fox News:



Se även tidigare inlägg:

USA och Afghanistan sluter säkerhetsavtal 20140930

Al Shabaab tar på sig terrordåd i Kenya

Den militanta islamistgruppen Al Shabaab i Somalia har tagit på sig ett terrordåd i Kenya där 28 människor dödats. Här rapporterar Associated Press:



Och här CNN om situationen:



Källor: CNN, Huffington Post, NBC, BBC, Global Post

Obama - videovecka 304: Om sin exekutiva immigrationsreform

Obama talar denna vecka om den exekutiva immigrationsreform han pålyste i veckan och idag kommer att signera:



Se även tidigare inlägg:

Republikanerna skarpt kritiska till Obamas immigrations-order 20141121

--------------

Obama - videovecka 303 20141115

FN-rapport kopplar Benghazi-attacken till Al Qaida

Attacken mot det amerikanska konsulatet i Benghazi, Libyen 2012, när USA:s ambassadör Chris Stephen dödades, har varit föremål för oändliga amerikanska utredningar, där republikanerna bestämt hävdar att Vita Huset ignorerade terrorism-aspekten i önskan att tillmötesgå "muslimvärlden". Nu har dock även FN-rapport gjort en koppling mellan attacken och Al Qaida. Fox News rapporterar:



Se även tidigare inlägg:

USA arresterar Benghazi-attackens ringledare 20140617

fredag 21 november 2014

NSA varnar för Kinas cyber-attack-kapacitet

NSA:s direktör Admiral Michael Rogers varnade i ett vittnesmål inför kongressen, för Kinas - och två, tre andra länders - möjligheter att hacka och stänga ner amerikansk elkraft. En möjlighet som givetvis utgör en stor säkerhetsrisk. Här

Här ett inslag på Fox News om saken:



Källor: Fox News, SVD

Se även tidigare inlägg:

Klimatavtal mellan USA och Kina 20141112

John McCain: Obamas anti-ISIS-strategi påminner om Vietnam

När George W. Bush var president brukade demokraterna göra så många paralleller som möjligt till Vietnam-kriget och prata om en quagmire, för att på så vis försöka förklara hur misslyckad Bushs strategi i Irak var. Nu är det John McCain som gör parallellen med Obamas Irak-strategi i åtanke. Här kommenterar han på Fox News:



Se även tidigare inlägg:

Fd GITMO-fånge nu ISIS-rekryterare i Pakistan 20141120

Republikanerna skarpt kritiska till Obamas immigrations-order

Republikanerna, som på förhand sedan långt tillbaka, varnat Obama för att driva igenom en immigrationsreform med exekutiv order är givetvis skarpt kritiska till gårdagens besked. Här kommenterar Greta Van Susteren från Fox News beskedet:



Och här intervjuas den republikanske senatorn Jeff Sessions, från Alabama:



Och här en intervju med Karl Rove strax innan Obama höll sitt tal (men innehållet i pålysningen var redan känd):



Och här Charles Krauthammer med kommentarer direkt efter talet:



Och här Dana Pernio från Fox News:



Och här Representanthusets republikanske ordförande John Boehner:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

Obama pålyser exekutiv immigrationsreform 20141121

Obama pålyser exekutiv immigrationsreform

Obama presenterade igår sin exekutiva immigrationsplan, en plan han genomdriver på egen hand i makt utifrån sitt presidentämnbete på grund av Kongressens handlingsförlamning. Till sina överlag republikanska kritiker sa han:

“The actions I’m taking are not only lawful, they’re the kinds of actions taken by every single Republican president and every Democratic president for the past half-century. To those members of Congress who question my authority to make our immigration system work better, or question the wisdom of me acting where Congress has failed, I have one answer: Pass a bill.”


Här har Fox News talet:



Här har CNN också ett inslag om vad det innebär att göra just en exekutiv reform, dvs en reform som sker på order av presidenten istället för en lagstiftning av Kongressen:



Källor: Washington Post, Politico, New York Times, The Hill, Los Angeles Times, USA Today, DN, SVD

Se även tidigare inlägg:

Obama pålyser exekutiv immigrationsreform imorgon 20141119

Dödsskjutningar vid Florida State University

Tre studenter vid Florida State University sköts i morse på studentbiblioteket. Gärningsmannen var 31-årige Myron May som sköts ihjäl av polis. Här rapporterar Fox News:



Och här NBC som intervjuar några studenter om skottdramat:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här polisens presskonferens:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: Miami Herald, Fox News

torsdag 20 november 2014

George W. Bush får grundskola uppkallad efter sig

George W. Bush - som hade grundskoleutbildningen högt upp på sin inrikespolitiska agenda när han var president - kommer att hedras genom att få en grundskola uppkallad efter sig. Skolan är ännu inte färdigbyggd men kommer att öppna för läsåret 2016/2017 i St. Paul, Texas. Stacie Gooch, ordförande för skolstyrelsen säger:

“Other names were mentioned, but when you look at what President and Mrs. Bush stand for, and the legacy they continue to write both in Texas and across the nation, we are honored to have a school named for them,”


George W. Bush har redan en annan grundskola uppkallad efter sig, i Stockton, Kalifornien.

Källa: Huffington Post

Se även tidigare inlägg:

George W. Bush gästas av Greta Van Susteren 20141118

Fd GITMO-fånge nu ISIS-rekryterare i Pakistan

En fd Al Qaida-fånge som släpptes från Guantanamo-basen 2005, är nu rekrytör för ISIS i Pakistan. Fox News rapporterar här om saken:



Saker som dessa är vad som gör mig till konservativ snarare än liberal. 2009 förordade Birgitta Ohlson (FP) att Sverige som en god gest mot Obama-administrationen skulle ta emot GITMO-fångar så att USA lättare skulle kunna stänga ner den hemska militärbasen. Att Sverige inte gjorde det, var förstås helt rätt.

Se även tidigare inlägg:

Fd GITMO-fångar ansluter sig till ISIS 20141030

Scott Walker om guvernörerna och 2016

Wisconsins republikanske guvernör Scott Walker intervjuas här på NBC om de republikanska guvernörernas många styrkor och möjligheter inför 2016, och vad som skiljer honom själv från guvernör Chris Christie i New Jersey:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

MtP: Scott Walker om segern och 2016 20141110

onsdag 19 november 2014

Obama pålyser exekutiv immigrationsreform imorgon

Obama kommer imorgonkväll att hålla ett tal där han pålyser att han ämnar genomföra en rad olika immigrations-reformer genom exekutiva ordrar. Något som med all sannolikhet kommer att skapa en stor konflikt mellan Obama de nytillträdande republikanerna. Här rapporterar Fox News om saken:



En opinionsundersökning av NBC/WSJ visar också att 48% av amerikanerna motsätter sig en exekutiv immigrationsreform, mot 38% som stöder en sådan.

Källor: Politico, Washington Post

Se även tidigare inlägg:

FNS: Immigration, ObamaCare, Klimatet, Keystone 20141116