söndag 23 november 2014

I väntan på besked från Jeb Bush

Jeb Bush blir allt större föremål för spekulationer inför presidentvalet 2016, där republikanerna febrilt söker en kandidat kompetent nog att på allvar kunna ta sig an Hillary Clinton.

Här skriver E.J. Dionne i Washington Post om Jeb Bushs "uppdrag" är att ge republikanerna en tydligt balanserad röst. Eftersom han inte kan bli mer libertarian än Rand Paul eller mer tea-party än Ted Cruz och Scott Walker, så kommer han inte heller att ens kunna pressas till att vara något han inte är, och ge republikanerna en förvisso konservativ, men likväl balanserad röst som kommer att locka - oavsett problemen han kommer att få med republikanernas högerfalang.

Här också en artikel i The Hill av A.B. Stoddard, med rubriken "All Eyes on Jeb Bush", där han skriver att de republikanska donatörerna håller igen i väntan på ett beslut från Jeb Bush. Om han kandiderar så kommer han att vara den ende republikan som skulle kunna matcha Hillary Clintons uppkommande kampanjkassa och också en republikan som återigen skulle föra upp just immigrationsfrågan på agendan (även om det är något som dagens republikanern inte gärna vill).

Och här också några rader i DN av Clas Svahn om Jebs möjliga försök att bli president Bush nr 3 i ordningen.

Se även tidigare inlägg:

Jeb Bush håller fortfarande dörren öppen för 2016 20141028

Inga kommentarer: