lördag 9 januari 2010

Obama pålyser utbildning- och innovations-initiativ

President Obama pålyste i onsdags ett utbildningsinitiativ vid namn “Educate to Innovate” på 250 miljoner dollar för att träna lärare i mattematik och vetenskap att kunna hjälpa elever att ta sig från medelmåttiga till att bli bland de bästa i världen, inom det närmsta årtiondet. Pengarna kommer inte bara från den federala regeringen utan också från företag, och från vetenskaps stipendiefonder etc. Pengarna ska träna mer än 100,000 lärare och förbereda 10 000 utbildare inom de närmsta fem åren.

Här talar Obama om saken i Vita Huset inför en församlad skara gäster, där ibland gänget från Mythbusters och en ung elev som uppfunnit en robot:



Educate to Innovate är en del av president Obamas stora utbildningsprogram Race to the Top - som syftar till att hjälpa grundskoleelever att lyckas och gå vidare med sin utbildning. Världens främsta toppuniversitet är amerikanska, men glappet mellan den höga och låga utbildningen är stor - ett glapp som långsiktigt hotar också den högre utbildningen i landet.

Källa: USA Today

Se även tidigare inlägg:

Världens högst rankade universitet 2009 20091116

Utbildningsdebatt med Arne Duncan, Newt Gingrich och Al Sharpton 20091115

Inga kommentarer: