lördag 9 januari 2010

Kampen om Ted Kennedys senatsplats

New York Times har här en artikel om hur Martha M. Coakley - Demokraternas kandidat i Massachusetts specialval för att utse en efterträdare till Ted Kennedy - tidigare hade så stor ledning, och i princip tog segern för given i så stor utsträckning att hon knappt kampanjade något alls förra månaden. Något som var ett stort misstag, och fick den Republikanske utmanaren Scott Brown att knappa in - något som i sin tur fått henne att nu ta utmanaren på allvar - och släppte så sent som i torsdags sin första kampanjreklamvideo. Ms. Coakley har också fått kritik för att hon hittills vägrat ställa upp på en debatt mot Scott Brown om inte en tredje-partskandidat medverkar.

Har då Scott Brown någon chans att vinna i en delstat där Demokraterna är fler än 3 mot 1 Republikaner, och där ingen Republikan skickats till Senaten på mer än 37 år?

Det kommer nästan säkert att bli svårt. Däremot brukar högmod gå före fall, och Coakley gjorde förmodligen ett stort misstag som inte ens tog sin motståndare på allvar. Sean Hannity på Fox News har här en intervju med Scott Brown:



Källa: New York Times

Se även tidigare inlägg:

Republikanerna hoppas på Scott Brown 20100107

Senatsvalet i Massachusetts 20100106

Inga kommentarer: