fredag 1 februari 2013

Newtons skolstyrelse röstar för NRA-förslag om beväpnade skolvakter

Jag läser för närvarande en rad böcker parallellt, dels om Abraham Licoln och inbördeskriget, och dels om NRA och skolmassakrer. Desto mer läsning om det sistnämnda, desto mer vettigare framstår NRA - och det i synnerhet i förhållande till den gängse bild som framkommer på etablerade tidningssidor, i USA - och givetvis här i Europa.

Nu har skolstyrelsen i Newton, Connecticut där massakern på Sandy Hook Elementary också röstat för NRA:s förslag om beväpnade vakter i skolorna. Omröstningen skedde igår när Newtown Board of Education röstade för att placera två vakter i varje grundskola: en beväpnad och en obeväpnad. Det var oroade föräldrar som efter Sandy Hook-massakern drev på förslaget.

"The only thing that stopped that guy that day was when the two Newtown police burst in the building. You all know that," rapporteras en förälder ha sagt.


Det var National Rifle Association som drev detta förslag tidigast, och mest seriöst - ett förslag som snabbt avfärdades av nationell media, och av företrädare från Obama-administrationen och ledande vapenmotstånds-demokrater. Obama har dock godkänt träning av beväpnad personal i skolor, vilket också var ett av de exekutiva order han gav för några dagar sedan ifråga om den pågående vapendebatten.

En opinionsundersökning från den 15 januari av CNN, visar också att 54% av amerikanerna är för beväpnade vakter i skolorna, mot 45% som motsätter sig.

Vad detta visar är att denna debatt är långtifrån över - samt att NRA betraktas som en betydligt mer seriös organisation av vanliga amerikaner, än den överlag framställs som av såväl liberal amerikansk media, som svenska USA-bevakare.

Källa: Atlantic Wire

Se även tidigare inlägg:

15-åring från Obamas ominstallation ihjälskjuten 20130201

Inga kommentarer: