tisdag 5 mars 2013

George HW. Bushs brev till sin son

USA:s fyrtioförsta president George Herbert Walker Bush har släppt en ny bok som är en sammanställning av de många brev Bush skrivit under sitt liv: All the Best, George Bush: My Life in Letters and Other Writings heter boken, och där återfinns också några brev han skrev till sin son George W. Bush, något CNN här rapporterar om:



George W. Bush har ofta talat varm om sin far - och förklarat att det var mycket svårare för honom att se sin far angripas av media och motståndare när denne var president, än när han själv angreps. Här visar fadern att denne känt samma sak för sin son.

Av allt att döma är Bush-familjen en varm familj som står varandra mycket nära. Trots det målades det under George W. Bushs presidentskap upp en rejäl nidbild av Bush-familjen, och i synnerhet förhållandet mellan George Herbert Walker Bush och sonen George W. Bush - en relation som beskrevs som ansträngd, där den slöa, festprisse-sonen alltid försökte leva upp till faderns ålderdomliga förväntningar. En bild som förmedlats av författaren Jacob Weisberg, Michael Moore och filmskaparen Oliver Stone.

Men en bild som har föga förankring i verkligheten - och förmodligen mer att göra mer med dessa personers egna faderskomplex (eller bristande faderliga föredömen) snarare än med Bushs.

Se även tidigare inlägg:

Den verkliga faran med hackningen av Bush-familjens e-mail-konto 20130210

--------------

James Hetfield om frånvarande fadersgestalt 20110330

Inga kommentarer: