tisdag 26 mars 2013

Jim Carrey parodierar Charlton Heston

Skådespelaren Jim Carrey ställer sig bland skaran av kändisar som ger sig in i den pågåendevapendebatten. Häromdagen lät John Lennons änka Yoko Ono visa upp en bild på sin döda makes blodiga glasögon, och twittrade texten: ”Över 1 057 000 människor har dödats med vapen i USA sedan John Lennon sköts ihjäl den 8 december 1980”

Jim Carrey har för sin del valt att göra en parodi på den legendariske skådespelaren Charlton Heston - som också var NRA:s ordförande, och inte minst genom Michael Moores film "Bowling for Columbine" gjordes känd i omvärlden för sitt uttalande "From my cold dead hands" när han på en NRA-konferens med höjt vapen i handen förklarade att amerikaners rätt att bära vapen skulle skyddas. Här är det klassiska klippet:Och här är Carreys parodiska bidrag till vapendebatten:Här har Fox News också ett inslag om saken, där de är arga på Carrey:För mer om Charlton Hestons uttalande rekommenderas del 2 av min kritiska granskning av Michael Moores filmer, i min artikelserie på tre delar: No Moore Lies: En Analytisk Granskning av Michael Moores Propaganda.

Här skriver också SVD om Carreys video.

Se även tidigare inlägg:

Rand Paul ämnar filibustra vapenlag 20130326

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är osmakligt att ge sig på Charlton Heston på detta vis. Man måste kunna föra debatten på ett bättre sätt. (Tyvärr inte amerikaners starka sida, inte heller svenskars numera...)

Från en vapenrestriktiv.