onsdag 24 februari 2010

Abortfrågan tilltar i den nya sjukvårdsdebatten

President Obama har beslutat sig för ett sista försök att driva igenom en sjukvårdsreform. Det blir i bästa fall en reform utan något regeringsbaserat försäkringsalternativ - men likväl ur presidentens synvinkel en reform godkänd med hjälp av reconciliation-processens 51 röster. En fråga som präglade förra årets debatt har dock tagit nytt liv efter att president Obama i princip gett sin välsignelse till Senatens reformförslag som innehåller en mjukare anti-abortretorik än representanthusets förslag gör. Anti-abortaktivister är arga, men pro-choice-anhängare är också bestämda och vidhåller vad de tidigare sagt om att de kommer att rösta emot en sjukvårdsreform om det sk Stupak-förslaget blir en del av slutförslaget i reformen. Rachel Maddow har här ett inslag om saken:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Imorgon kommer presidentens öppna bipartisanska möte om sjukvårdsreformens framtid att hållas, vi får då se om något sägs om abortfrågan.

Se även tidigare inlägg:

Obama presenterar ny sjukvårdsplan 20100223

1 kommentar:

fred phelps sa...

Stupakförslaget är helt bisarrt diskriminerande.
Ta extraförsäkring som täcker abort = jaså du råkar vara kvinna du? Ja då blir det dyrare för dig. Why? Ja men jag kan väl inte hjälpa ifall du blir våldtagen.