tisdag 24 januari 2012

Inför Obamas SotU-tal

Ikväll håller president Obama sitt State of the Union-tal 2012. Ett mycket upphypat - och historiskt viktigt tal - som det vanligtvis borde vara viktigt att på största allvar ta till sig. Bush, likt många andra presidenter, pålyste många av sina stora beslut på sina State of the Union-tal.

Talen är tveklöst till för att ena nationen och se bortom partipolitiken. Det har Obama under sina år vid makten dock helt misslyckats med. Uppgifter säger att han ska prata om ekonomin - jämnt när han gör det faller han dock in i direkt agitatorisk partiretorik som inte hör hemma i ett State of the Union-tal. Inget tyder på att kvällens tal kommer att bli annorlunda. Men om jag har rätt om den saken återstår att se.

Här har Fox News i alla fall ett inslag där man diskuterar just detta:



Återigen; vi får alltså se ikväll om Obama kommer att utnyttja talet inför den fullsatta Kongressen som ett rent kampanjtal, eller om han faktiskt kommer att axla rollen som enare av nationen och överbefälhavare, som bör göras under tal där situationen i nationen ska uppmärksammas snarare än situationen i det demokratiska partiet.

Se även tidigare inlägg:

Obama - videovecka 156 20120121

------------------

Michael Barone sågar Obamas Teddy-Roosevelt-tal 20111210

David Frum sågar Obamas Teddy-Roosevelt-tal 20111207

Obama talar om ekonomi i Teddy Roosevelts anda 20111207

Inga kommentarer: