tisdag 21 februari 2012

Oliver Stones son Sean blir muslim - stöder Iran

Den legendariske filmregissören Oliver Stones son har blivit muslim - och inte vart som helst, utan i Iran - ett land han också stöder och han har heller inga problem med att Iran skulle få ett kärnvapen. Här har Fox News ett inslag om saken:



Om någon undrat över hur man bäst gör tonårsuppror mot världens mest kände liberale regissör så verkar svaret nu finnas. Man blir shiamuslim i ett land oändligt mycket mer "konservativt" än något ens far någonsin själv protesterade mot i sin egen ungdom.

Det skulle helt klart vara intressant att ta del av faderns syn på sonens konvertering. Det skulle kanske kunna bli ett manus i linje med Stones egna över-psykoanalytiska-filmskildringar.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Israel och hotet från Iran 20120220

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hjärntvättad, precis som Cat Stevens. Men steget från total nihilism (ex. hippiekulturen) till fundamentalism brukar inte vara särskilt långt. Eftersom han är uppfostrad av den liberale/socialistiske - förvisso begåvade - Oliver Stone, troligtvis med sann hippieuppfostran, rör det sig inte så mycket om ett uppror som ett sökande efter stabilitet och mening i tillvaron, precis som i fallet Cat Stevens.

Ronie Berggren sa...

Med stor sannolikhet är det så, ja.

Cat Stevens/Yusuf Islams konvertering kan jag faktiskt ingenting alls om. Men jag ska försöka läsa på om saken.

Ronie Berggren sa...

Det intressanta är förstås att medan en ung generation i mellanöstern i många avseenden gör vad de kan för att revoltera mot anti-indvidiualistiska och frihetshämmande sharialagar (se länk med underlänkar: http://www.usapol.blogspot.com/2012/01/taake-orkan.html ) - så gör alltså Sean Stone tvärtom.