torsdag 17 maj 2012

Bain Capital - nu också Obamas vapen

Under primärvalet började Newt Gingrich och Rick Perry att kritisera Mitt Romneys verksamhet som chef för Bain Capital och prata om Romneys "gam-kapitalism" som körde över vanligt arbetarfolk för företagsledningens vinning. Sedan några dagar tillbaka har Obama-kampanjen också tagit upp temat, något CNN här sammanfattar:



Här har MSNBC också ett inslag om saken, och om Obama-teamets kritik där fd kongressman Vin Weber som nu arbetar för Romney-teamet kommenterar:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Det republikanska primärvalet blev ett tufft sådant. Och även om Romney, precis som många förutspådde, slutade som vinnare - så vann han inte enkelt utan tvingades lära sig att kämpa och hala sig ur kniviga situationer som te x Bain-Capital-historien. De erfarenheterna sitter förmodligen hans kampanj väl till pass i detta läge. Och jag själv anser att Romney utvecklats otroligt ifråga om kampanjande, från i höstas- tills i vintras - tills nu. Om Romney vinner mot Obama i höst bör han därför överväga att skicka ett tackkort till Gingrich-Perry och Santorum.

Se även tidigare inlägg:

Om Romney och gam-kapitalismen 20120116

Inga kommentarer: