onsdag 23 maj 2012

Timothy Dolan om stämningen av Obama-administrationen

Kardinal, och New Yorks ärkebiskop Timothy Dolan, som lett kampen mot Obama-administrationens krav på preventivmedelsförsäkringar, intervjuas här på CBS News "This Morning" om de katolska organisationernas stämning av Obama-administrationen.Jag är en fan av Timothy Dolan, och anser att han är en av katolska kyrkans idag viktigaste ledare - och jag har väldigt svårt att se hur Obama på sikt skulle kunna vinna den här dragkampen. När Obama först gick ut med sitt mandat om preventivmedel, så enades överlag USA:s både liberala och konservativa katoliker i motståndet mot Obama - vilket då fick denne att backa. Samma enhet råder inte längre nu, men Timothy Dolan är USA:s högste katolska ledare och för de miljoner katoliker som tar kyrkans läror på allvar, så kommer dessa helt enkelt inte att backa i denna fråga, och hur detta spelas ut i de fortsatta valkampanjerna kommer att bli mycket intressant.

Källa: CBS News

Se även tidigare inlägg:

Notre Dame och katolska organisationer stämmer Obama-administrationen 20120522

Obamas katolska stöd har rasat 20120503

Katolsk kritik mot Paul Ryans budget 20120427

Santorum, Ryan och Cucinnelli på katolsk TV 20120406

Timothy Dolan om katolikers stöd för Obama 20120329

Timothy Dolan om sin roll som New Yorks ärkebiskop 20120325

1 kommentar:

Unknown sa...

Den dag da den katolska kyrkan bryr sig lika mycket om att fordoma och bekampa tortyr, dodsstraff och aggressionskrig som de bryr sig om preventivmedel, homosexualitet och abort ar den dag jag borjar ta dem pa allvar som moraliska auktoriteter.

Samt, givetvis, nar de antligen slutar med sin extremt skamliga morklaggning av de systematiska sexuella overgrepp som har pagatt under decennier i den egna hierarkin!!!

Har ar vad din idol sysslar med:

http://andrewsullivan.thedailybeast.com/2012/05/cardinal-dolan-brazen-liar.html