måndag 31 mars 2014

Klimathotet förvärras enligt ny rapport från IPCC

En ny stor klimatrapport från FN:s klimatpanel (IPCC) konstaterar att klimatförändringarna kan komma att leda till stora och drastiska förändringar.

Det är ungefär samma slutsatser som drogs i rapporten för sju år sedan, med skillnaden att det nu finns betydligt mer data att backa upp slutsatserna. Men fortfarande är inte alla ense om slutsatserna - en debatt om datan och om politik som präglat klimatdebatten i flera år.

Här berättar NBC om rapporten:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här ett inslag på CNN:



Klimatdebatten har präglats av allt för mycket politik. Världen måste givetvis ta klimatförändringarna på största allvar - IPPC och politiker med olika grumliga ideologiska motiv har dock inte alltid gjort den saken lättare. Klimatförändringar behöver uppmärksammas och bemötas i form av såväl grönare teknik som lokala arbeten i speciella krissituationer - men klimatförändringarna kan inte tillåtas bli en ursäkt för överstatlighet - vilket så ofta varit fallet i den här debatten (med Al Gores överpolitiska och väldigt dåliga- och demokrat-propaganda-film som exempel). Och just därför bör såväl de som varnar för klimatförändringarna som de som varnar för klimatalarmismen välkomnas i debatten.

Källor: SVD, DN, Washington Post, TIME

Se även tidigare inlägg:

Obama utfärdar exekutiv klimatkris-order 20131102

Ny klimatrapport från IPCC 20130927

-----------------

Realistisk internationalism – del 2: Vägen framåt för den globala miljöpolitiken 20110622

Inga kommentarer: