onsdag 13 augusti 2008

Familjen Clintons convent i Denver

Trodde du att Demokraternas superkonvent i Denver i slutet av Augusti skulle komma att handla om Obama?

Enligt denna kolumn i New York Times kommer konventet att handla om familjen Clinton - som gjort allt för att i hemlighet få konventet att handla om just dem, medan de offentligt gjort i alla fall hyfsade försök att låtsas om att de faktiskt gillar Obama. Hillary har lyckats relativt bra, medan Bill däremot inte lyckats speciellt bra alls i och med frågan han fick av en journalist under sin Afrikaresa. När journalisten frågade om han trodde att Obama var redo att bli president, så svarade Bill: "Man kan argumentera som så att ingen egentligen är redo att bli president." Väldigt entusiastiskt, eller hur? Så lär han knappast ha sagt om någon frågat honom huruvida Hillary var redo eller ej.

Hillary å sin sida, som nu förstått att hon inte kommer att bli vare sig president eller vice-president, har inte haft några invändingar mot att en grupp inom hennes kampanj frenetiskt arbetar för att få konventet att också handla om dem, om dem som röstade på Hillary - genom att offentlig erkänna henne och hennes prestation.

Obamakampanjen har varit mycket skeptiska till detta, men likväl gett såväl Bill- som Hillary primetimetider för att hålla tal. Här är förresten krönikan...

http://www.nytimes.com/2008/08/13/opinion/13dowd.html?hp

Inga kommentarer: