torsdag 4 september 2008

Joe Biden does it!

Alla förväntade sig att Joe Biden skulle säga något högst opassande. Frågan var egentligen bara när det skulle ske. Nu har det skett. I en kommentar angående Obama, han själv, McCain och McCains vice-president Sarah Palin, sa Biden så här:

Democrat Joe Biden, in what he intended as self-deprecating remark, observed, “There's a gigantic difference between John McCain and Barack Obama and between me and I suspect my vice presidential opponent. ... She's good looking."

Behandlingen av Sarah Palin, som kritiserats för att det bland annat måste vara svårt att vara mor till fem och samtidigt politiker, har tagits i försvar till och med av Hillary Clintons kampanjfolk, som anser att Palin utsatts för sexism, av såväl media som det Demokratiska partiet.

Förmodligen kommer McCainkampanjen att kunna vända Bidens uttalande mot honom. Säga vad man vill om Obama vice-val, men Hillary Clinton hade inte trampat i klaveret på det sättet. Så om Palin var ett risktagande för McCains del, så var givetvis Biden det i lika hög utsträckning för Obamas del.

2 kommentarer:

Erik sa...

Jag tycker att hans uttalande var ganska skönt och roligt ;) Men det kan ju hända att han uppfattas som sexistisk och som en mansgris.

Ronie Berggren sa...

Ja, jag håller med. Det var inte elakt sagt alls. Tvärtom, han betonade snarare att han själv INTE var speciellt snygg :)

Men likväl, så kan det förmodligen vändas mot honom :) Men visst, det var kanske inte så farligt.