söndag 16 maj 2010

FNS hemma hos Laura Bush

Fox News Sunday intervjuar här Laura Bush om hennes nya bok - intervjun görs från Lauras och Georges nya hem i Dallas, och är den första intervju Laura Bush gjort hemifrån sedan paret lämnade Vita Huset för 1,5 år sedan.

I intervjun talar hon öppenhjärtligt om sin reaktion efter 9/11-attacken, de beslut om att gå in i Afghanistan och Irak som president Bush fattade, och synen bland somliga om att Bush ljög landet in i Irakkriget. Hon förklarar dock att sådana anklagelser inte är ovanliga i amerikansk politik och att de visste (förmodligen bättre än de flesta presidenter) vad som väntade när Bush beslöt att kandidera till president - de hade sett hur hans far (president George Herbert Walker Bush) attackerats i början av 1990-talet. Men hon förklarar också att det inte bara var kritik, utan också fanns ett enormt stöd för presidenten, och överallt de åkte berättade folk hur de bad för president Bush.

Larua Bush talar också om sin roll som presidentfru och hennes stora engagemang för Afghanistans kvinnor och slutligen så berättar hon lite om hur det var för dem att lämna Vita Huset och gå över till "ett vanligt liv". En mycket sevärd intervju.



Se även tidigare inlägg:

DN om arvet efter Bush 20100509

Laura Bush hos Sean Hannity 20100506

Inga kommentarer: