fredag 30 mars 2012

Dokumentärer om utsatta barn

I dagarna har ett antal dokumentärer premiär med det gemensamma temat att de behandlar barns utsatta situation runtom i världen. Här följer en kort presentation.

Buffalo Girls

Todd Kellstein har gjort en dokumentär vid namn "Buffalo Girls" som berättar om flickboxning i Thailand där ca 30 000 flickor - vissa i 8-årsåldern - boxas för pengar, för att kunna försörja sina familjer, något MSNBC här har ett inslag om:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyThe Price of Sex

En annan dokumentär om sexhandeln i Östeuropa - där östeuropeiska flickor ges falska löften om ett bättre liv, för att i själva verket gå mycket grymma öden tillmötes som prostituerade sexslavar i mellanöstern. Dokumentären heter "The Price of Sex" och är gjord av Mimi Chakarova som här intervjuas på CNN:Bully

Slutligen en aktuell amerikansk dokumentär vid namn "Bully" som handlar om mobbning i amerikanska skolor - och hur hårt detta kan drabba enskilda barn:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyTre viktiga dokumentärer om ett mycket viktigt, och tyvärr alltid aktuellt ämne.

PS. I övrigt rekommenderas min bloggkompis John Gustavssons utmärkta artikel How To Prevent Bullying: The Politically Incorrect Way - publicerad på Caffeinated Thoughts.

Se även tidigare inlägg:

Viktig berättelse om nordkoreansk flykting 20120329

Kony 2012 påverkar USA:s politiker 20120324

Slaveriet i Mauretanien 20120318

Inga kommentarer: