söndag 15 juli 2012

Rand Paul kämpar för Dr Shakil Afridis frihet

Rand Paul gör något som Obama-administrationen åtminstone till synes inte verkar vara särskilt intresserad av: nämligen för att få Dr Shakil Afridi fri från den 33-åriga fängelsedom han dömdes till i Pakistan för att ha hjälpt USA att hitta Bin Ladin.

Rand Paul säger att han samlat stöd för att få till en omröstning i Senaten, som kommer att sätta stopp för framtida amerikanskt bistånd till Pakistan såvida Dr Shakil Afridi inte friges. Fox News skriver här om saken. Man konstaterar att Pauls initiativ kommer i ett känsligt skede, då Obama-administrationen arbetat för att återupprätta relationen med Pakistan.

I Representanthuset har också den republikanske kongressmannen Dana Rohrabacher i flera veckor kämpat för Afridis frihet, och sa på Fox News för en tid sedan:

"It doesn't appear that other people are taking this case seriously," Rohrabacher told FoxNews.com last month. "If we let that person just hang on a limb and forget him, now that he's put himself in danger for us -- well shame on us."


Rand Pauls initativ är mycket hedervärt - och visar på en förmåga att förstå vikten av att vara lojal mot sina vänner och sina allierade, trots att Paul inte är någon överdrivet varm anhängare till kriget mot terrorismen. Och även om Obama-administrationen säkert arbetat i bakgrunden har man inte på långa vägar gjort tillräckligt mycket för att stoppa Pakistans i detta avseende mycket nedslående agerande.

Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

Doktorn som tipsade om Bin Ladin döms till 33 års fängelse i Pakistan 20120531

Inga kommentarer: