söndag 5 maj 2013

NRA-konventet 2013 i Houston, Texas

National Rifle Association höll i dagarna mellan den 3 och 5 maj sin 142 konferens, i år i Houston, Texas där över 70 000 personer samlats. Konferensen äger rum dagar efter att Obama misslyckats med att driva igenom en övergripande vapenreform - vilket är en stor seger för NRA på federal nivå (vapenförbudsivrare kämpar dock på lokalt). På konferensen fanns mängder av republikanska toppnamn som Sarah Palin, Bobby Jindal, Rick Santorum, Ted Cruz, Rick Perry etc och givetvis NRA:s CEO Wayne LaPierre. Här har NBC ett inslag från NRA-konferensens andra dag:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



Talen på 2013 års konferens:


Och här är talen på en mycket intressant konferens för en av USA:s mest intressanta folkrörelseorganisationer, som jag på sistone läst en hel del om - och framöver kommer en podcast om NRA:

NRA:s chefslobbyist Chris Cox, som välkomnar de församlade:



Glenn Beck som kort också beskriver NRA:s syfte - att lära ut ansvarsfull vapenhantering:



Och givetvis Texas guvernör Rick Perry som hälsar de församlade välkomna till Texas. Men innan dess introt till hans enté där man kan se Texas-guvernören övningsskjuta:



Texas-senatorn Ted Cruz, som framträtt som en tydlig konservativt och lekt med presidentkandidat-idéer:



Här intervjuas också NRA:s president David Keene, direkt från konferensen av CNN, där han beskriver amerikaners vapenrättigheter och kommenterar konferensen:



Sarah Palin, som alltid energisk:



USA:s fd FN-ambassadör John Bolton - en av den konservativa rörelsens starkaste profiler:



Den fd primärvalskandidaten Rick Santorum, som här bland annat beskriver de essentiella skillnaderna mellan den amerikanska och den franska revolutionen:



Jeanine Pirro om vikten av att kämpa för USA:s friheter:



Taya Kyle - änka till "Amerikas sniper" Chris Kyles, som själv dödades av en vansinnig galning på sin egen skjutbana, men innan dess tjänade USA väl och blev den amerikanska nationens främste krypskytt. Hans änka Kyle är fortfarande en vän till NRA:



Bobby Jindal - en långtida trogen vän till NRA, som bland annat såg vad bristande rättigheter att skydda sig själv efter Katrina 2005 innebar:



Asa Hutchinson - mannen som ledde arbetet i utförandet av NRA:s skolskyddsprogram efter massakern i Newton, Connecticut:



NRA:s CEO Wayne LaPierre, som är NRA:s främsta ansikte utåt och så ofta han kan talar om amerikaners rätt att bära vapen:



UPDDATERINGAR FÖLJER...

Källor: USA Today, Houston Chronicle, SVD, BBC, Politico

Se även tidigare inlägg:

Senaten säger nej till bakgrundskontroller vid vapenköp 20130418

Inga kommentarer: