söndag 19 maj 2013

Obama talar till svarta studenter på Morehouse College

Obama talade idag inför svarta manliga studenter på det historiskt svarta Morehouse College för svarta män i Atlanta där även Dr. Martin Luther King Jr gick. Obama var den förste president att tala på universitetet. I likhet med sin hustru Michelle pratade Obama om ett personligt ämne som han befinner sig i en unik position att kunna prata om. Han förklarade vikten för de unga svarta som lyckades med sin utbildning att agera som föredömen för alla dem som "inte lyckas" - något han själv försökt så gott han kunnat med hela sitt liv, i motsats till sin egen far som inte fanns där för honom:

“My whole life, I’ve tried to be for Michelle and my girls what my father wasn’t for my mother and me. I want to break that cycle where a father’s not at home, where a father’s not helping to raise that son and daughter. I want to be a better father, a better husband, a better man.”


Här är en snutt av talet:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy



President Obama talar här också han om ett oerhört viktigt ämne, ett ämne han själv till och från återkommit till under hela tiden jag hängt med i hans karriär. Obamas politik kan man ha olika åsikter om, men att han är ett gott personligt föredöme för vem som helst (oavsett bakgrund) och ett extra viktigt föredöme just för svarta pojkar och män är förstås ett faktum, och i mitt tycke en av de allra bästa sidorna av Obamas presidentskap.

Källa: NBC News

Se även tidigare inlägg:

Michelle Obamas viktiga examenstal 20130519

Inga kommentarer: