fredag 31 augusti 2012

RNC 2012 - Del 4: Mitt Romneys nomineringstal

Mitt Romney accepterade inatt nomineringen som republikanernas presidentkandidat och höll sedan ett i mitt tycke utmärkt tal, där han berättade om sitt liv, sin uppväxt, sin varma relation till sin familj (såväl sina föräldrars relation till varandra), sin kyrka och mormonska tro, samt varför han visste varför det nu var dags att ersätta president Obama.

Denne lovade mycket när han vann valet 2008 - men fyra år senare har han inte lyckats åstadkomma det han blev vald för att åstadkomma. Det kan han skylla på andra, och han kan vädja om mer tid - men han kan inte säga att situationen blivit bättre. Detta beror inte på att han är en dålig person eller har dåliga intentioner - bara på att han helt enkelt är en dålig president.

Romney själv, och Paul Ryan, har däremot en plan för att göra USA energioberoende, en plan för att rädda Medicare och en plan för att göra det Obama inte gjort: göra USA respekterat i världen igen, och därigenom göra världen till en bättre plats - för världen blir en bättre plats när USA driver ett tydligt ledarskap.
Romney backade heller inte för sociala frågor, och förklarade att han också ämnade stå upp för oföddas rätt till liv, för traditionella äktenskap och för den amerikanska rätten till religionsfrihet.

Här är Romneys utmärkta tal, ett där han inte undvek eller backade från några frågor eller från sin egen personlighet, utan tvärtom stod upp för sig själv på ett tydligare sätt än han hittills gjort under sina år av kampanjande.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyAndra talare:

Romney var kvällens avslutande- och RNC 2012:s avslutande talare, men innan dess talade en mängd andra. John Boehner inledde kvällen, Floridas kongressman Connie Mack IV talade om att det nu var Morning in America igen, tack vare Romney och Ryan. Newt och Callista Gingrich talade tillsammans/parallellt om problemen med Obamas politik. Mitt och Ann Romneys son Craig talade lite spanska och förklarade hur stolt han var över sin far. Jeb Bush berättade att han älskade sin bror som hållit USA säkert, och förklarade att grundskoleutbildning var denna tids viktigaste fråga. Clint Eastwood dök upp som hemlig talare och förklarade att han stödde Romney och Ryan och att alla Hollywood-stjärnor faktiskt inte var liberaler. Marco Rubio introducerade sedan Mitt Romney med ett eget kraftfullt tal om var det verkligen var dags för förändring. Innan dess talade också en mängd andra; inte minst människor Romney mött i sitt arbete som mormonpastor - som han hjälpt i svåra skeden av livet, och som berättade om vilken varm och engagerat omtänksam person Mitt Romney verkligen var. Därtill också entreprenörer från Bain Capital, OS-veteraner från OS i Salt Lake City 2002 etc - som alla förklarade att Romeny inte gjort något han behövde skämmas för. Tvärtom så hade han gjort det amerikaner brukar göra - men som Obama för sin del inte gjort; han hade lyckats i näringslivet.

Avslutningsvis efter Romneys nomineringstal höll också USA:s kardinal Timothy Dolan en avslutningsbön (och efter en del om- och men kommer han nu också att göra det även på demokraternas konvent nästa vecka). Och även om det hela i stor utsträckning (om än inte helt och hållet) gått under radaren så är det talande att GOP-teamet nu består av en mormon och en katolik - med en katolsk kardinal som avslutare.Källa: Reuters

Se även tidigare inlägg:

RNC 2012 - Del 3: Paul Ryan och andra talare 20120830

Inga kommentarer: