lördag 31 januari 2009

Michael Steele blir det Republikanska partiets nya ordförande

Det Republikanska partiets styrelse - The Republican National Committee (RNC), har valt den svarte 50-åringen Michael Steele till ny ordförande att efterträda Mike Duncan.

Michael Steele är utbildad advokat och har tidigare varit biträdande guvernör i Maryland från 2003-2007. Han har också fram tills nu varit ordförande för Republican (GOP) political action committee (GOPAC) - en organisation som tränar Republikanska politiker till att beträda folkvalda ämbeten.

Michael Steele får nu till uppgift att omforma ett slaget Republikanskt parti och omdana detta för come-back. En av Steels motkandidater - Chip Saltsman från Tennessee, kom att betraktas som alltför oseriös för att ha en rimlig chans att vinna efter att han i slutet av förra året på skämt skickat ut en cd-skiva till RNC-medlemmarna innehållandes en sång vid namn "Barack the Magic Negro" producerad av Rush Limbaugh. Skivan med sången hjälpte inte Saltsman att själv bli vald, men tycks ha fått partiet att inse att "Barack-magin" trots allt kanske inte vore så dumt att satsa på. Här håller Michael Steele sitt segertal:Se även tidigare inlägg:

"Barack the magic negro" åter tillbaka 20081227

Inga kommentarer: