onsdag 22 december 2010

George W. Bush och Billy Graham tillsammans i North Carolina

Den nu 92-årige predikanten Billy Graham - som är en av USA:s mest kända predikanter genom tiderna och känt alla presidenter - med JFK som undantag - sedan Harry Truman - deltog - i ett numera mycket sällsynt offentligt framträdande - i förrgår tillsammans med George W. Bush på Billy Grahams bibliotek i Charlotte, North Carolina, där Bush promotade och signerade sin nya bok "Decision Points". Hundratals människor väntade på möjligheten att få skaka hand med presidenten och få ett exemplar av boken signerat. Laura Bush deltog också och promotade sin bok "Spoken from the heart".

Graham och Bush har varit vänner sedan länge - och Billy Graham var den predikant som i slutet av 1980-talet förde Bush till aktiv kristen tro - något Bush skriver om i sin bok och har berättat ingående om i sina många intervjuer nu i november och december.

Fox News träffade såväl George W. Bush som Billy Graham och intervjuade dem om deras relation. Här är intervjun med Billy Graham - som är den nu mycket åldrade mannens första offentliga intervju på flera år, där han talar om relationen med George W. Bush och Bushfamiljen - samt reflekterar kring julen, döden, framtiden och sitt liv som predikant:

Del 1:Del 2:Och här är intervjun med president Bush:Källor: Fox News, Fox News

Se även tidigare inlägg:

George W. Bush intervjuas av Focus on the Family 20101218

----------------------

USA:s kristna anti-kommunism och dagens anti-islamism 20101210

Obama träffar Billy Graham 20100426

Inga kommentarer: