måndag 13 december 2010

Självmordsdåd i Stockholm - del 3: Taimour Abdulwahab

Sveriges förste självmordsbombare (som begått ett sådant dåd på svensk mark) hette Taimour Abdulwahab, var 29 år och bosatt i Tranås. Han föddes i Bagdad men kom till Sverige som 9-åring med sina föräldrar 1992.

PI - har här den bästa profil jag hittills läst över gärningsmannen, om hur han växte upp och gick i skola i Sverige för att 2001 flytta till Luton, Bedfordshire i England för att studera till naprapat (physical therapy)på University of Bedfordshire. Där tog han examen 2004, gifte sig och fick två döttrar. Han flyttade sedan tillbaka till Sverige - och var inskriven hos föräldrarna i Tranås även om han med sin familj ska ha bott i Hässelby.

En fru räckte dock inte, och han efterlyste på muslima.com efter ytterligare en hustru tidigare i år.

Taimour var sunnimuslim och extrem salafist, och det mesta tyder på att han radikaliserats i England. DN har här en artikel där de besökte Luton, där Taimour bodde. Ett reportage som emellertid inte tar upp något alls om de enorma problem med radikal islam som finns i London-trakterna och i England. Politisktinkorrekt.info länkar dock till följande video från en muslimsk grupp i Luton - och alla de som faktiskt hängt med i utvecklingen av radikal islam i Storbritannien vet hur ofta muslimska ledare där talar med kluven tunga. PI skriver:

Vill man umgås med den hårda kärnan som drömmer om ett kalifat ska man bosätta sig i Luton och be i de olika moskéerna. De är ökända och övervakade. Här är en video från 2009 strax efter att nedanstående skägg fått pisk av invånarna i Luton som inte accepterade deras islamistiska lilla demo, något man beklagar sig över:
Taimour Abdulwahabs beseglades dock när han i lördags försökte ta livet av andra, men själv var den enda som förlorade livet:Se även tidigare inlägg:

Självmordsdåd i Stockholm - del 2: Hotbrevet innan dådet
20101212

--------------------

Om radikal islamism i Storbritannien:

Islamiska hatskolor i Storbritannien 20101124

Stora protester mot påven i London 20100919

Fd islamist berättar sin historia 20100427

Geert Wilders besöker England och hotas till döds
20091208

1 kommentar:

Meddie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.