torsdag 8 mars 2012

Obama talar 1991 till förmån för rasteoriforskaren Derrick Bell

Den konservative bloggaren Andrew Breitbart var i full gång med att avslöja ny uppgrävd information om Barack Obama, när han häromdagen avled. Redan på CPAC i februari förklarade Breitbart att han och hans grupp hade en video med Obama som snart skulle offentliggöras - det har buzzfeed.com nu gjort.

Här har Fox News ett inslag om saken och ett klipp från videon där Barack Obama talar till förmån för rasteoriforskaren Derrick Bell - en forskare som gjorde sig känd för att beskriva USA som en rasistnation och att medborgarrättsrörelsen inte fungerade, och att de behövdes mer radikala förändringar - och i ett klipp från Breitbart.com även kramar om denne:



Här har MSNBC också ett inslag om saken:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här har CNN också ett inslag om saken:



Riktigt vart det här kommer att leda återstår att se, men helt klart kommer Obamas kritiker att koppla Derrick Bell till de åsikter som 2008 gjorde sig kända hos människor som Jeremiah Wright - och sedan påvisa hur Obama tydligt för 20 år sedan anammade denne professors ras- och rashetsande teorier. Hur farligt detta kommer att vara för Obamas återvalschanser återstår att se - men Andrew Breitbart fortsätter onekligen att påverka, även efter sin bortgång.

Se även tidigare inlägg:

Andrew Breitbart avliden 20120301

Inga kommentarer: