onsdag 7 mars 2012

Ohios 9:e kongressdistrikt: Kucinich förlorar - Joe the Plumber vinner

2010 påbörjades en om-distrikts-gränsdragningsprocess i hela nationen. I Ohio har detta fått stora konsekvenser där en republikansk majoritet lett omdragningen av distriktsgränserna. Det innebar nämligen att den liberale ikonen Dennis Kucinich kom att få sitt 10:e kongressdistrikt, som han hållit sedan 1997, ihopslaget med det 9:e kongressdistriktet som hans partikollega Marcy Kaptur hållit sedan 1983. Denna hopslagning ledde till en primärvalsfajt mellan de två demokratiska tungviktarna i vad som nu är det 9:e kongressdistriktet - och igår utgick Marcy Kaptur som segrare.

Dennis Kucinich måste således se sig om efter en ny karriär - något Washingotn Post här skriver om.

Men republikanerna höll också ett primärval i samma distrikt, där Samuel Joseph Wurzelbacher - mer känd som Joe the plumber - vann över den andre republikanske kandidaten Steve Kraus.

Här är en ad Joe the Plumber kört, för att visa att han faktiskt är en helt vanlig kille:



I höst kommer således Joe the Plumber att ställas mot kongresskvinna Marcy Kaptur. Distriktet är dock tungt demokratiskt och idagsläget tyder inte mycket på att Joe kommer att kunna vinna. Trots det är och har dock dramatiken i Ohios nyskapade distrikt varit stor.

Källor: Ohio.com, Washington Post, News Tribune

Se även tidigare inlägg:

Joe the Plumber kandiderar till Kongressen 20111011

FNS om War Powers Act 20110622

Inga kommentarer: