fredag 29 april 2011

Brittiskt bröllop och katolsk saligförklaring

Denna vecka innehåller två spännande internationella händelser av mer glädjande natur än de de katastrofer och krig som de senaste månaderna präglat nyhetsflödet.

Idag gifter sig Storbritanniens prins William med sin älskade Kate Middleton. Bröllopet kommer att TV-sändas över hela världen och två miljarder människor beräknas att titta. Här är ett kort klipp om när paret förra året förlovade sig:Och här har Fox News ett inslag där det beskrivs hur William och Kate utgör ett modernt kungligt brudpar:Veckans andra stora händelse är saligförklaringen av tidigare påve Johannes Paulus II i Rom - vilket är ett stort steg på vägen mot en helgonförklaring. Här har MSNBC ett inslag från i påskas där fader Edward Beck kommenterar den snabba processen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här ett annat inslag om firandet som redan påbörjats i Rom:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyBåda dessa händelser är av enorm vikt för den europeiska identiteten. En identitet som på många håll i Europa tyvärr i mer än hundra år undergrävts av en synnerligen religions- och traditionsfientlig socialism.

Inga kommentarer: