torsdag 2 augusti 2012

Herman Cain - glad för uppbackningen av Chick-fil-A

Mike Huckabee, Billy Graham och andra konservativa manade för en tid sedan amerikaner att igår - den 1 augusti - gå ut och handla på Chick-fil-A för att därmed stå upp för yttrandefrihet mot inte minst de i synnerhet demokratiska borgmästare som inte förstått skilja sak från person eller politik från näringsliv. Igår blev också en rekorddag för snabbmatskedjan, som släppte följande meddelande om kunduppslutningen:

“We are very grateful and humbled by the incredible turnout of loyal Chick-fil-A customers on August 1 at Chick-fil-A restaurants around the country,” the restaurant announced in a statement. “We congratulate local Chick-fil-A Owner/Operators and their team members for striving to serve each and every customer with genuine hospitality.”


Republikanernas fd presidentkandidat Herman Cain intervjuas här på Fox News och förklarar att han är mycket nöjd med den uppslutning Chick-fil-A fått från den amerikanska allmänheten, vilket visar att amerikaner fortfarande står upp för yttrandefrihet.Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

O'Reilly om Chick-fil-A 20120802

4 kommentarer:

Anonym sa...

Cain är verkligen en klok politiker vilket i synnerhet svensk media inte ville framställa honom under det tidiga skedet av primärvalen.
Inte alls otänkbart att Herman Cain kommer att vara repubilkanernas predidentkandidat en dag.

Ronie Berggren sa...

Själv anser jag det mer troligt att han blir programvärd på Fox News eller dylikt.

Herman Cain är betydligt äldre än han framstår - han är 66. Om fyra år till är han 70. Det ska nog väldigt mycket till för att han ska vinna nomineringen i framtiden. Men en viktig röst har han alla möjligheter i världen att bli/fortsätta vara inom den konservativa rörelsen.

Anonym sa...

Där ser man. Hade ingen aning om att han var så pass gammal. Tiden får väl utvisa om han ställer upp igen, jag hoppas det även fast jag gillar Romney och hans politik bättre.
ganska otroligt ändå hur stor uppmärksamhetCain fick för sin 999 plan. Även den idén som präglade Hermans primärval fram till "skandalen".

Ronie Berggren sa...

Japp, det uppmärksammades han helt klart för. En annan sak han var den förste att ta upp var Chile som föregångsland för en pensionsreform. Något som sedan snappades upp av Newt Gingrich - jag minns dock inte om Romney (eller Santorum) sedan också kom att nämna saken under primärvalet. Ska dock bli intressant att se om Romney använder det som exempel senare i höst.