torsdag 2 augusti 2012

Somalisk komiker som drev med islam dödad

Den somaliska komikern Abdi Jeylani Marshale, som brukade driva med islam och få folk att skratta bland annat genom att låtsas vara en islamisk krigare, har dödats - med stor sannolikhet av Al Shabab, som tidigare också hotat honom till livet, vilket då fick honom att temporärt fly.

Enligt vittnen sköts han flera gånger i huvudet och bröstkorgen av två män. Yusuf Keynan, från Kulmiye radio, där Marshale jobbade, kommenterade:

"This is a black day for the entire entertainment industry, he was a leader in Somalia comedy and everybody liked his performance,"


Hundratals människor, släktingar och journalister, deltog på komikerns begravning - och där uppmanades av radiostationens grundare Osman Abdullah Guure, journalisterna att börja beväpna sig själva, eftersom ingen annan skulle skydda dem:

"I strongly encourage the journalists to take their guns and not consider any one protecting them; it is time to defend ourselves."


Källor: The Guardian, BBC

Se även tidigare inlägg:

11 års fängelse för islamist som hotade South-Park-skaparna 20120624

2 kommentarer:

Susanne sa...

The religion of peace strikes again...

Skäms på dig dock, vet du inte att det är rasistiskt att kritisera islamistiskt våld och det kommer bara leda till ökad islamofobi i samhället.

Majoriteten av muslimer - som står upp för demokrati och religionsfrihet, som stolt marscherar för kvinnors rätt eller i pridetågen, som gärna bär davidsstjärna i solidaritet med Israel - de kommer nu att radikaliseras för att icke-muslimer kritiserar barbariska våldshandlingar.

Ronie Berggren sa...

Ett bekant resonemang...

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så jobbar vi med en podd om ämnet som kommer senare i höst när det temporärt "lugnar sig lite" efter de amerikanska konventen.