onsdag 16 oktober 2013

Senaten når överenskommelse

Senatens demokratiske majoritetsledare Harry Reid och dess republikanske minoritetsledare Mitch McConnell har nu nått en överenskommelse som kan komma att rädda USA från budgetstupet och bryta det första amerikanska regeringsstoppet på 17 år.

Godkännande behövs både i Senaten och det av republikanerna kontrollerade Representanthuset, men om Representanthuset godkänner överenskommelsen först, så röjs också en mängd procedurer undan som gör det möjligt för Senaten att därefter göra ett snabbt godkännande - vilket skulle avsluta krisen.

Frågetecken finns dock kring möjligheterna i Representanthuset med dess te-party-fraktion, samt om republikaner i Senaten - som Ted Cruz - kommer att ställa sig i vägen där. Här har NBC ett inslag där Harry Reid berättar om överenskommelsen:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här uttalar sig också Mitch McConnell:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyTed Cruz motsätter sig inte omröstning om överenskommelsen, men är likväl missnöjd över kompromisserna:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär har CNN också en lång artikel som ingående beskriver överenskommelsens innehåll och innebörd och de politiska scenarior som väntar härnäst.

Källor: Politico, CNN, TIME

Se även tidigare inlägg:

Tiden krymper snabbt för en överenskommelse 20131016

Inga kommentarer: