fredag 2 februari 2018

Massiv räd mot arbetsgivare av illegala invandrare i amnesti-delstaten Kalifornien

Delstaten Kalifornien har officiellt deklarerat att den ger amnesti till illegala invandrare och ämnar vägra samarbeta med federala myndigheter och nationella lagar kring illegal invandring. Detta stoppar dock inte Donald Trump från att ge sig efter illegala invandrare och deras arbetsgivare i delstaten. Under veckan genomförde amerikanska myndigheter den hittills största räden under Donald Trump mot arbetsgivare som anställer illegala invandrare.

77 företag i San Francisco och Sacramento i norra Kalifornien genomsöktes av federala myndigheter i syfte att anhålla arbetsgivare som anställer illegala invandrare eftersom det bryter mot federala lagar. Arbetsgivarna har tre dygn på sig att bevisa att alla deras anställda arbetar legalt i USA. Om arbetsgivarna inte kan bevisa det kommer de ansvariga inom respektive företag anhållas och åtalas. Myndigheterna har som mål att öka antalet räder mot arbetsgivare av illegala invandrare med hela 400 procent under Donald Trump.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: