torsdag 8 februari 2018

FBI-informatör: ryska pengar kan ha påverkat Hillary Clinton och Barack Obama

Amerikanska Nyhetsanalyser rapporterade i höstas att paret Clintons välgörenhetsorganisation Clinton Foundation mottagit stora belopp från Ryssland i samband med en uranium-affär. Detta bekräftades under veckan av en FBI-informatör under en utfrågning i den amerikanska Kongressen.

Under onsdagen vittnade FBI-informatören Douglas Campbell inför den amerikanska Senaten i samband med misstankarna att Bill och Hillary Clinton mottagit stora belopp pengar från Ryssland till deras välgörenhetsorganisation då Hillary var amerikansk Utrikesminister. De ryska pengarna ska ha betalats till Clintons välgörenhetsorganisation i syfte att påverka Hillary att godkänna att Ryssland skuylle kunna köpa in sig i den amerikanska uran-industrin.

Under förhöret som varade i flera timmar påpekade Campbell att ryska kärnbränsleaktörer anlitade en amerikansk lobbygrupp som i sin tur hade inflytande över Vita Huset och framförallt över Hillary Clinton under Barack Obamas presidentskap. Campbell poängterade att de ryska intressena specifikt ville att de miljonbelopp som spenderades skulle gynna Hillary Clintons välgörenhetsinitiativ i utbyte mot att - i ryska ögon - gynnsamma förhållanden skulle skapas och positiva beslut tas i Vita Huset i samband med Rysslands intressen att köpa in sig i den amerikanska uran-industrin.

Ryska intressen lyckades slutligen 2010 köpa in sig i den amerikanska uran-industrin, då Hillary var Utrikesminister, efter beslut tagna av Barack Obama som enligt anklagelserna påverkades av Hillary Clinton och ryska donationer till Clinton Foundation. Ryssland äger idag 20 procent av den amerikanska uran-produktionen.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

1 kommentar:

Infomatica Educations sa...

The superbly written article, if only all offered the same content as you, the internet would be a far better place..Private Tuition for Students in Mumbai