tisdag 13 februari 2018

Rekordmånga småföretagare i USA planerar att expandera

Optimismen bland småföretagare i USA har stigit under Donald Trumps presidentskap. Enligt färsk information planerar nu rekordmånga småföretagare i USA att expandera sina verksamheter.

Under Donald Trump har arbetslösheten minskat och börsen stigit. Även optimismen bland konsumenter hart ökat. Som ett resultat av den nyliga skattereformen har även amerikanska storföretag börjat planera att investera och nyanställa inom USA. Även optimismen bland småföretagare stiger nu mer än förväntat.

Hela 32 procent, vilket är ett nytt rekord i USA, av småföretagare planerar nu att expandera sina verksamheter inom landet. 20 procent av småföretagare planerar att anställa fler medarbetare. Optimismen över ekonomin bland småföretagare är den högsta på hela 45 år. Enligt småföretagare är Republikanernas och Donald Trumps skattereform anledningen till denna stigande optimism och planerade expansion bland just småföretagare i USA.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: