söndag 4 mars 2012

Irakisk Ayatollah om Jihad, svenska homosexuella, kärnvapen

För svenska betraktare utan egna förkunskaper av islam är det oftast lätt att köpa den hop av svenska vänsterakademiker som i allt de skriver och allt de säger försöker övertala allmänheten om islams legitimitet genom att tydligt förklara att jihad i första hand är en inre kamp - en väg till självförbättring och själens renande på samma som österländsk och kristen mysticism - medan den form av jihad där folk tar till bomber (förr svärd) på sin höjd kommer i andrahand och kallas "det lilla jihad". Man påpekar också gärna att jihad - när du tillämpas militant - i grunden är defensivt, inte offensivt till naturen.

I princip allt pekar på att så inte är fallet. Koranens egna texter, haditherna, de historiska juridiska skolorna etc. Det farligaste av allt är dock inte bara det, utan också att det faktiskt finns otaliga muslimer som -inte- tror att jihad är en fredlig väg.

Här talar den irakiske Ayatollan Ahmad Husseini på diverse TV-kanaler om innebörde av jihad, skillnaden mellan defensivt och offensivt jihad, sin syn på kärnvapen - och sin syn på homosexuella i Sverige:



De svenska och europeiska vänsterakademiker som tävlar i att slå knut på varandra om vem som bäst kan formulera legitimeringar av islam i ord och skrift, gör parallellt också vad de kan för att försöka övertala allmänheten om att kristendomen är minst lika hemsk som de hemskaste bitarna inom islam. Att katolska kyrkan varit ännu hemskare etc.

Det börjar bli lite tröttsamt med dessa enögda pseudo-intellektuella som blundar för verkligheten och alla ropar i samma megafon. Lösningen är dock givetvis inte främlingsfientlighet - däremot behövs en ny konservativ generation med ett mer seriöst intresse för europeisk historia, och med en vilja att faktiskt driva intellektuella historiska diskurser istället för att använda våra historiska lärosäten som megafoner för enögd vänsterpropaganda.

Se även tidigare inlägg:

Iransk apokalyptik och krig mot Israel 20120216

Slaget om Wien 1683 20120101

Islamister vill se Belgien bli en islamisk stat 20111220

Newt Gingrich om hotet från radikal islam 20111130

Muslimer i London smädar USA på 9/11 20110913

Stora protester mot påven i London 20100919

Inga kommentarer: