söndag 4 mars 2012

Limbaugh ber om ursäkt

Rush Limbaugh har efter stor kritik bett om ursäkt för sitt uttalande om studenten Sandra Fluke som han betecknade som slampa och prostituerad, något MSNBC här rapporterar om:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Ursäkten kommer förstås för sent och upplevs lite väl ihålig - men den kom åtminstone vilket förmodligen gör att mediafokus på saken kommer att bli mindre.

Källa: DN

Se även tidigare inlägg:

Stor kritik mot Rush Limbaugh för nedsättande uttalande 20120302

2 kommentarer:

Wunder sa...

tja,

Hur politiskt inkorrekt det är att säga så - han hade faktiskt en poäng. Den studerande tjejjen ville ha gratis preventivmedel. Tja - man får väl anta att hon tänkte använda dem. Och då får hon ju betalt för att ha sex.

Han försökte skojja till det faktumet, vilket inte blev helt lyckat. Något han kanske skulel ha kunnat förutse.

Vad det egentligen handlar om är att han tycket att hon kunde bekosta sitt sex själv. Och det tycker faktiskt jag också.

Ronie Berggren sa...

Jag tror inte på att Limbaugh skämtade, han talade spontant på ett sätt han alltid gör - och hans uttalande förehöll sig inte skämtsamt ens ur hans egen utgångspunkt. Inget i det ursprungliga uttalandet tyder på att han skämtade.

Gällande sakfrågan i sig håller jag helt med dig. Och i synnerhet i denna fråga som i grunden handlar om konflikten mellan Obama-administrationen och katolska kyrkan, som givetvis inte bör tvingas att betala för preventivmedel - vare sig på det ena eller andra sättet.

Det är dock en helt annan sak än att använda nedsättande uttryck om en ung kvinna som vill förmedla sin syn på saken. Däri ligger problematiken med Rush Limbaugh och dennes uttalande.