tisdag 26 oktober 2010

Demokraten Gene Taylor röstade på McCain 2008

Den demokratiske kongressmannen Gene Taylor från Mississippi, kämpar för att få behålla sin plats som representant för delstatens fjärde kongressdistrikt. Mot sig har han dock den republikanske delstatskongressmannen Steven Palazzo - i ett distrikt som är starkt republikanskt.

Gene Taylor har dock trots det vunnit ganska bekväma segrar och har aldrig blivit omvald med mindre än 58% av rösterna. I år ser det dock annorlunda ut. Den 40-årige utmanaren Steven Palazzo har angripit den sittande kongressmannen med reklam-ads som kopplar Taylor samman med Nancy Pelosi och att Taylor röstat med Pelosis agenda till 82%. Taylor röstade dessutom för att Nancy Pelosi skulle bli Representanthusets taleskvinna. Taylor har bemött den saken med att förklara att han inte skulle rösta för henne igen.

Men inte nog med det, Taylor har också bekänt något annat - att han 2008 inte röstade på Barack Obama utan faktiskt la sin röst på John McCain. Hans kampanjhemsida deklarerar också hur han får stöd från National Rifle Association och från anti-abortorganisationen Right to Life.

Här har vi alltså en demokratisk kongressman som gillar vapen, ogillar aborter och röstade på John McCain 2008. Frågan är dock om det räcker för att övervinna sin republikanske motståndare - som nu har en svag ledning över den sittande demokraten.

Källor: Politico, Sun Herald

Se även tidigare inlägg:

Joe Manchin och John Raese kämpar i West Virginia 20101025

Sju sätt att få väljarna att glömma att du är en demokrat 20101019

Inga kommentarer: