måndag 25 oktober 2010

Obama diggar "kontroversiell" rap-musik

I en nylig intervju med Rolling Stone Magazine, berättade president Obama att han gillar rap-musiker som t ex Jay-Z mfl. Fox News diskuterar här dock hur föredömligt det är för en president att lyssna på musik vars texter är fyllda med droger och våld. Här är inslaget:



Hip-hop-kulturens roll för USA:s afro-amerikaner är enorm - och en president som gillar hip hop är förstås uppenbart ganska coolt. De bitarna måste sägas vara en av de riktigt positiva sidorna med Obamas presidentskap, att USA nu på allvar fått en president som den svarta delen av den amerikanska befolkningen i flera avseenden kan identifiera sig med.

Det är svårare för dessa att identifiera sig med te x George W. Bush - som uppenbart hade sina rötter förankrade i Texas republikanska sydstatskultur. Däremot torde de lugnt haft lättare för George W. Bush än för te x pryda demokrater som Al och Tipper Gore, som på allvar kampanjade mot för hemska texter inom metal- och rapmusik. Till skillnad från andra demokrater i hennes generation - som te x Nancy Pelosi - så var Gore uppenbart ingen hippie på 60-talet. Inte heller är hon särskilt hip.

Se även tidigare inlägg:

Jay-Z talar om Obamas betydelse för hip-hopen 20090929

Inga kommentarer: