torsdag 28 oktober 2010

En splittrad Obama-koalition söker sig till Republikanerna

Nyckelgrupper av de grupper som stödde Obama 2008 vänder sig i år till republikanerna, visar en ny undersökning av CBS News och New York Times.

Bland dessa grupper finns bl a kvinnorna, som traditionellt lutat åt demokraterna men som nu med 4% övervikt föredrar republikanerna. Det indikerar att kvinnorna börjat dras åt republikanerna eftersom en undersökning i mitten av september gav demokraterna en ledning på 7% bland kvinnor. Om en majoritet av de kvinnliga väljarna röstar republikanskt så skulle det vara första gången sedan 1982.

En av de intervjuade kvinnorna förklarade sin besvikelse på Obama att hon röstade på Obama 2008 för att hon ville se förändring, men den förändring som skett var inte den förändring hon ville se. I år lutar hon mot republikanerna pg a :

“I’m pro-life and I’m also looking at the immigration issues and the tax issues.” She added, “I like the Republican agenda on these issues better than the Democratic agenda.


Andra grupper som enligt undersökningen röstade för demokraterna 2008 men som nu viker åt annat håll är katoliker, mindre välbärgade amerikaner och oberoende väljare.

Källa: New York Times

Se även tidigare inlägg:

Republikanerna har 14% i ledning bland oberoende väljare 20101025

Inga kommentarer: