torsdag 7 oktober 2010

Floridas senatsdebatt: Rubio, Crist och Meek drabbar samman

Senatsdebatt hölls igår i Florida mellan den republikanske kandidaten Marco Rubio, demokraternas kandidat kongressman Kendrick Meek och guvernör Charlie Crist som kandiderar som oberoende. Debatten hölls av ABC News och George Stephanopolous var programvärd.

Det var en intressant debatt där kandidaterna inledningsvis positionerade sig på olika sätt. Crist inledde med att förklara att han var den sansade moderate kandidaten, i mosats till te-party-rörelsen, "extremhögern" och Marco Rubio. Meek tog sedan vid och tog ton både mot Rubio och Crist; Rubio var specialintressenas kandidat och Crist en svag sådan som skulle bli en svag senator. Meek menade dock att han själv däremot var en kandidat som skulle stå emot oljeföretag och för sjukvård och att för dem som ville detta så var han rätt kandidat. Marco Rubio presenterade sig genom att förklara att USA var världshistoriens bästa land, det tack vare att varje generation amerikaner har konfronterat sin tids utmaningar. Nu måste samma sak göras igen. Washington DC drar USA åt fel håll och kursen måste därför förändras, och för det, menade Rubio, var han den rätte mannen.

Här är debatten som var den första TV-sända live-debatten mellan de tre kandidaterna och som är extra intressant eftersom det alltså är tre kandidater vilket ger en något annorlunda debattmiljö än när det vanligen bara rör sig om två bråkstakar:Här sammanfattar Miami Herald debatten

Se även tidigare inlägg:

Marco Rubios far avliden 20100906

Marco Rubio vinner Floridas republikanska primärval 20100825

Inga kommentarer: