tisdag 26 oktober 2010

Maria Shriver om kvinnokonferens och valen i Kalifornien

Guvernör Arnold Schwarzeneggers hustru Maria Shriver har som Kaliforniens första fru engagerat sig starkt i kvinnofrågor - bl a hon under åren utvecklat vad som blivit nationens största kvinnokonferens - The Women's Conference - som nu pågår. En tillställning som kommer att gästas av såväl den sittande guvernören Arnold Schwarzenegger som de två kandidater som tävlar om hans plats - Meg Whitman och Jerry Brown.

Här talar Maria Shriver om kvinnokonferensen och de politiska valkamperna i delstaten:Och här ett annat inslag om konferensen - där Maria Shriver talar om sin mor, Eunice Kennedy Shriver - bröderna Kennedys ssyster:Schwarzenegger kommer inte att gå till historien som den bäste av Kaliforniens guvernörer. Men han och Maria Shriver bidrog ändå till att ge guvernörposten den Hollywood-glamour som passar för delstaten. Innan Schwarzenegger blev guvernör kan jag inte säga att jag vare sig brydde mig eller kunde något alls om politiken i delstaten. Han lyckades göra politiken både intresseväckande och stundom underhållande.

Varken Jerry Brown eller Meg Whitman har karisman eller personligheten att göra något liknande, och oavsett vem som vinner så kommer den förmodligen att bli en tämligen stereotypisk politiker.

Se även tidigare inlägg:

Maria Shriver intervjuar Jennifer Granholm 20091019

Inga kommentarer: